• Haberler
  • Dünya
  • Bir kadının beyninden 8 santimlik solucan çıktı

Bir kadının beyninden 8 santimlik solucan çıktı

Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora giden bir kadının beyninden, normalde piton yılanlarında görülen, 8 santimetre uzunluğunda...

Bir kadının beyninden 8 santimlik solucan çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora giden bir kadının beyninden, normalde piton yılanlarında görülen, 8 santimetre uzunluğunda canlı bir solucan çıktı.

Avustralya’nın başkenti Canberra’da bir kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı yuvarlak bir solucan çıkarıldı.

Piton yılanlarında bulunan bir parazit olmasına karşın, unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora giden 64 yaşındaki kadının beyninde bulundu.

Olayla ilgili paylaşılan bilgilere göre, New South Wales’li 64 yaşındaki kadın hastaneye ilk olarak Ocak 2021’de kabul edilmişti. Şikayetleri ise üç hafta boyunca çektiği karın ağrısı ve ishal, kuru öksürük, ateş ve gece terlemesiydi. 2022 yılına gelindiğinde semptomlarına unutkanlık ve depresyon da eklendi. MR’ı çekilen hastanın ameliyat gerektirecek anomaliler yaşadığı ortaya çıktı.

Bu vaka ise bu parazitin insanlarda bulunduğu ilk örnekti. Yapılan açıklamaya göre ise, hasta ‘halı pitonlarının’ (Morelia Spilota) yaşadığı bir göle yakın oturuyordu. Hiçbir yılanla doğrudan temasa geçmemiş olsa da o bölgede yabani otlar topluyor ve bunları yemek yapmak için kullanıyordu. Hekimler ve bilim insanları, yılanın paraziti dışkı yoluyla çimenlere bırakmış olabileceğini söyledi. Buna göre, hastanın doğrudan çimenlere dokunarak ya da topladığı yabani otları yiyerek parazitle temasa geçtiği tahmin ediliyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme