• Haberler
  • Yaşam
  • Unuttuğu e-ticaret firması, en hızlı büyüyen oldu

Unuttuğu e-ticaret firması, en hızlı büyüyen oldu

İzmir'de lise yıllarında bir Youtube kanalı açarak, Aleyna Tilki, Inna, Oğuzhan Koç gibi ünlülerle çektiği videolarla...

Unuttuğu e-ticaret firması, en hızlı büyüyen oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de lise yıllarında bir Youtube kanalı açarak, Aleyna Tilki, Inna, Oğuzhan Koç gibi ünlülerle çektiği videolarla fenomen olan Tolga Olçaylı daha sonra kurduğu e- ticaret sitesinde Trendyol’un en hızlı büyüyen firması  oldu.

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre lise yıllarında yaz tatillerinde turizm sektöründe sahne şovları ve animasyon ekibinde şeflik ve moderatörlük yaptığını ifade eden Tolga Olçaylı, “Lise bitip üniversite tercihlerimi yaparken tüm isteğim medya üzerine okumaktı çünkü kamera önünde olmayı, insanlarla bütünleşmeyi seviyordum” dedi.

DOKTORUN KEŞFİ

Bir gün doktorunun “Sen keşfedilmelisin büyük keyifle youtube yayınlarını izliyorum, Number One FM’de sabah şovmeni Emre Turhan ile tanıştıracağım seni” sözlerinin ardından Olçaylı, kendisini Number One FM’de çalışmaya başlamış olarak bulduğunu dile getirdi.

Number One FM’de Aleyna Tilki İnna, Oğuzhan Koç gibi birçok ünlü isimlerle video çekip magazin programlarında yayına çıktığını söyleyen Olçaylı, daha sonra maddi yetersizlikler sebebi ile Number One Medya grubundan ayrılmak zorunda kaldığın0ı, bu sırada ailesine yük olmamak için kuryelik ve garsonluk yaptığını vurguladı.

YAZILARIN ENERJİSİ

Hedefine ulaşmak ve kendi ayaklarının üzerinde durmak için “TOLGYS” adı altında bir e-ticaret şirketi kurduğunu ve Trendyol’a 5-6 parça ürün koyduğunu söyleyen Tolga Olçaylı “ İlk başlarda hiç satış olmadı hatta satış yaptığımı bile unutmuşum, üniversiteden arkadaşım Trendyol’da çalışmaya başlayıp benim hesabımı kapatacağını söyleyene kadar, satışlar gelmiş fakat görmemişim ürünleri kargolamadığım için de yıllardır konuşmadığım arkadaşımın önüne benim firmam düşmüş ve mağazayı kapatması söylenmiş. Arkadaşım benim ismimi görünce kapatmak yerine telefonla beni aradı. Ben bir baktım içeride siparişler var. Kapatma, hemen çıkıyoruz siparişleri dedim. Tam pandemi dönemine denk gelmesi sebebiyle ürün girişini hızlandırdık, yeni farklı ürün arayışına girdik. İlk Instagram hesabımı kurduğumda yazıların enerjisine inandığım için TOLGYS hesabıma en hızlı büyüyen marka sloganını yazdım. Öyle inanarak yazmıştım ki 3 ay içinde buna pandemi süreci de eklenince satışlarım da büyük bir patlama gerçekleşti  ve Trendyol’un en hızlı büyüyen firma ödülünü aldım” şeklinde konuştu.

Üniversiteden yeni mezun arkadaşlara da tavsiye vermek isteyen Olçaylı “İnanç ve çaba birlikte olunca yolunuz açılıyor” diye konuştu.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme