• Haberler
  • Eğitim
  • Unutulmuş çocuk oyunları Ödemiş’te yeniden hayat buldu

Unutulmuş çocuk oyunları Ödemiş’te yeniden hayat buldu

Ödemiş İlkkurşun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Müzeyyen Apaydın, İlkay Bilgili Arıkan, Serpil Köseoğlu ve...

Unutulmuş çocuk oyunları  Ödemiş’te yeniden hayat buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödemiş İlkkurşun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Müzeyyen Apaydın, İlkay Bilgili Arıkan, Serpil Köseoğlu ve Emel Öncel önderliğinde, Ödemiş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Yarınlara İz Bırak projesi kapsamında Geçmişten Geleceğe Okul Oyunları projesi gerçekleştirildi.

Bu proje kapsamında düzenlenen Bahar Şenliği’nde yeni nesil gençler anne ve babalarının hatta büyük anne ve dedelerinin oynadığı oyunları tanıma fırsatı buldu. Mendil kapmaca, istop, halat çekme, balon patlatma, sandalye kapma, ip atlamak, bayrak yarışı, yakan top, kaşıkla yumurta taşıma gibi oyunlarla kültürün bir parçası olan unutulmaya yüz tutmuş eski oyunlar yeniden gün yüzüne çıkarıldı.

İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu projenin aracılığıyla gönüllerince açık alanda oyunlar oynama ve geçmişin zengin oyun kültürünü tanıma fırsatı elde etti. Bahar Şenliği, unutulmaya yüz tutmuş oyunların canlandırıldığı keyifli bir etkinlik olarak öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Haber

Bakmadan Geçme