Üretici pazarına rağbet yüksek

İzmir-Kültürpark Fuar Alanı'ndaki üretici pazarı İzmir ve çevresinden gelen köylü ve çiftçiyi kentliyle aracısız olarak buluşturmaya...

Üretici pazarına rağbet yüksek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir-Kültürpark Fuar Alanı’ndaki üretici pazarı İzmir ve çevresinden gelen köylü ve çiftçiyi kentliyle aracısız olarak buluşturmaya devam ediyor. yenikiraz.com.’dan Göksu Tekin’in haberine göre, İzmir Urla Kuşçular Köyü Kooperatifi tarımsal üreticisi Adem Kazan,45 yıldır fidan satışıyla ilgilendiğini, İzmir’de her köyün ayrı bir kooperatifi olduğunu ve her Çarşamba fuar alanına gelip ürünlerini sattığını belirtti. Kazan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bize satışımız için şemsiye, tezgah, elektrik, su gibi imkanlar sağlıyor. Bundan güzel nimet yok, belediye bize hizmet veriyor biz de halka hizmet veriyoruz. Belediye bize belli bir fiyat sunuyor biz de o fiyattan satış yapıyoruz. Böylelikle daha adil bir satış sistem uygulanıyor” dedi. Kazan, buranın diğer pazarlardan farkı her şeyin taze ve organik olması, tarladan direkt satışa sunulması bu yüzden üretici pazarının diğer pazarlara nazaran daha fazla talep görmesi söz konusudur” diye ifade etti.  Kazan ayrıca gençlerin üretimde bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “İyi bir çiftçi gemisini yüzdürür. İyi bir çiftçi tarlasını sürer, eker, biçer. Tarlası olan insan her koşulda ayakta kalır. Fakat yeni nesile şu fidanlardan birini versek dikmeyi bilmez oysaki gelecek tarım ve gıdaya bağlı, gençlerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

“Devletin desteğine ihtiyacımız var”

Ahmet Özek, “Toptancı bademleri çok düşük fiyata almak istiyor biz de istemiyoruz. Üretmek kolay, satış zor” dedi. Özek, “Zeytinyağı üretimi de yapıyoruz fakat bunu satmakta zorlanmıyoruz bu yüzden her sene 10 badem ağacı kesip yerine zeytin ağacı dikiyoruz, bu konuda devletin desteğine ihtiyacımız var” dedi. Ödemiş Kaymakçı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işçisi Mehmet Bey: Bu pazar üç buçuk yıldır hizmet veriyor. Kendi ürettiğimiz ürünleri rahat bir şekilde satıyoruz, fiyatlar çok makul. Bu tür pazarların yaygınlaştırılması hem üretici hem de tüketici için çok önemli. Bu noktada sadece Büyükşehir’e değil ilçe belediyelerine de büyük görev düşüyor.(A.Ö)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme