• Haberler
  • Ekonomi
  • Üreticide 2,5 lira markette16,84 lira. Fiyat farkı yüzde 573’lere çıkıyor

Üreticide 2,5 lira markette16,84 lira. Fiyat farkı yüzde 573’lere çıkıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım üreticilerinin BAĞ-KUR sorunları, nisan ayında üretici...

Üreticide 2,5 lira markette16,84 lira. Fiyat farkı yüzde 573’lere çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım üreticilerinin BAĞ-KUR sorunları, nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarındaki değişimleri değerlendirdi. Bayraktar, nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklarını açıkladı. En yüksek fiyat farkının yüzde 573,6 ile limonda görüldüğünü belirtti. Ayrıca, elma, kuru üzüm, kuru incir, ıspanak, patlıcan, sivri biber, maydanoz, kırmızı mercimek ve marul gibi ürünlerde de yüksek fiyat artışları yaşandığını söyledi. Bayraktar, markette satılan ürünlerin üretici fiyatlarına kıyasla 2,4 kat ila 6,7 kat arasında daha yüksek fiyatlara satıldığını belirtti.

Haber

Bayraktar ayrıca, nisan ayında market fiyatlarında patates fiyatlarının yüzde 41,9 arttığını, havuç, kuru soğan, dana eti ve kuzu eti gibi ürünlerde de yüksek fiyat artışları yaşandığını söyledi. Bununla birlikte, kabak, yeşil soğan, kırmızı mercimek ve salatalık gibi ürünlerde fiyat düşüşleri görüldüğünü de ekledi.

Bayraktar, nisan ayında üreticide fiyatı en çok düşen ürünün yüzde 42,1 ile sivri biber olduğunu söyledi. Sivri biberdeki fiyat düşüşünü, salatalık, limon, kabak ve patlıcan izledi. Üreticide en fazla fiyat artışının ise yüzde 122,2 ile patateste görüldüğünü belirten Bayraktar, havuç, kuru soğan, marul, dana eti ve kuzu eti gibi ürünlerde de yüksek fiyat artışları yaşandığını belirtti.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme