• Haberler
  • İzmir
  • Urla Kart dünyaya açılıyor: Almanya'da metroya binmek bile mümkün!

Urla Kart dünyaya açılıyor: Almanya'da metroya binmek bile mümkün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni sosyal dayanışma projesi Urla Kart, dünyaya örnek olacak bir yenilik mi? İzmirlilerin hayatını nasıl değiştirecek? Urla Kart'ın avantajları neler, hangi alanlarda fırsatlar sunuyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Şehir Kart projesinin ilçelerdeki ilk uygulaması olan Urla Kart’ı tanıttı. İlçenin ekonomik ve sosyal dayanışmasını artırmayı hedefleyen bu yenilikçi kartın, dünyanın her yerinde kullanılabileceğini belirten Başkan Tugay, “Urla Kart ile Almanya’da metroya binilebilecek. Dünyaya örnek olacağız” dedi.

İzmir Şehir Kart Projesi’nin İlk Adımı: Urla Kart

Urla Kart dünyaya açılıyor: Almanya'da metroya binmek bile mümkün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kent yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla geliştirdiği İzmir Şehir Kart projesi, Urla Kart ile ilçelere yaygınlaştırılıyor. Urla Belediyesi ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında, Tarihi Tamirhane Binası’nda düzenlenen törenle tanıtılan Urla Kart, öğrencilere özel avantajlardan sosyal yardımlara, indirimlerden kampanyalara kadar birçok alanda kolaylık sağlayacak.

Tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Emrecan Durmaz ve yurttaşlar katıldı.

Başkan Tugay: “İnsanların Hayatına Dokunacak”

Urla Kart dünyaya açılıyor: Almanya'da metroya binmek bile mümkün!

Urla Kart’ın İzmir Şehir Kart Projesi’nin ilçelerde yaygınlaşmasını sağlayacak ilk adım olduğunu belirten Başkan Tugay, Urla Belediyesi’nin bu projeye özel ilgisinin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Tugay, Urla Kart’ın sadece sosyal destek amaçlı bir kart olmadığını vurgulayarak, “Bu kart, hem yurttaşlarımız arasında dayanışmayı hem de kent aidiyetini güçlendirecek. Esnafa destek olmanın yanı sıra birlik ve beraberliği teşvik edecek. Kartın sunduğu avantajlar sayesinde, yurttaşlarımız belediyelerin sunduğu hizmetlerden kolayca yararlanabilecek” dedi.

Kartın küresel kullanım alanına da değinen Tugay, “Urla Kart dünyanın her yerinde geçerli olacak. Örneğin, Almanya’da bu kartla metroya binebileceksiniz. Çok kapsamlı bir uygulama” diye konuştu.

Tugay: “Dünyaya Örnek Olacağız”

Urla Kart dünyaya açılıyor: Almanya'da metroya binmek bile mümkün!

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ bünyesinde birçok genç mühendis ve yazılımcının çalıştığını belirten Tugay, bu gençlerin yapay zeka ve akıllı şehirler gibi alanlarda önemli ilerlemeler kaydedeceğini dile getirdi. İzmir’in bu teknolojik atılımlar sayesinde dünyaya örnek olabileceğini ifade eden Tugay, “Bu süreçle hem Türkiye’ye hem de dünyaya kendi bilim insanlarımızın neler başarabileceğini göstereceğiz. Belediye olarak dünyada yapılan her yeniliği İzmir’e kazandıracağız ve belki de dünyaya örnek olacak projelere imza atacağız” dedi.

Urla Belediye Başkanı Balkan: “Urla’nın Geleceğine Yatırım”

Urla Kart dünyaya açılıyor: Almanya'da metroya binmek bile mümkün!

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ise Urla Kart’ın sadece sosyal yardımlardan faydalanmayı sağlamayacağını, aynı zamanda ilçenin ekonomik ve sosyal dayanışma ağını genişleteceğini belirtti. Balkan, kartın yerel esnafa destek sağlayacağını ve Urlalılar arasında birlikteliği güçlendireceğini söyledi. 1 Kasım’da dağıtılmaya başlanacak Urla Kart ile öğrenciler, yeni yerleşenler ve vatandaşlar belediye hizmetlerinden ve anlaşmalı iş yerlerinden indirimli olarak yararlanabilecek.

Urla Kart’ın Avantajları

Urla Kart, Urla’da yaşayan tüm yurttaşlara alışverişlerde indirim, kampanyalar, öğrencilere özel avantajlar, sosyal yardımlar ve daha birçok kolaylık sunacak. Urla Belediyesi iştiraki olan otopark, restoran, kafe gibi sosyal tesislerde indirim sağlayacak kart, aynı zamanda kültür-sanat etkinliklerinde de kullanılabilecek. Anlaşmalı esnaflardan ise özellikle öğrencilere özel indirimler sağlanacak.

Bakmadan Geçme