• Haberler
  • İzmir
  • Urla Meclisi'nden Başkan Balkan'a ağaçlandırma yetkisi

Urla Meclisi'nden Başkan Balkan'a ağaçlandırma yetkisi

Urla Belediyesi, ağustos ayı meclisi ilk oturumunda, orman yangınlarıyla sarsılan Urla'nın yeniden ormanlaştırılması için önemli bir adım attı.

Mecliste oy birliğiyle alınan kararla, “Urla’nın Yeniden Ormanlaştırılması Projesi” kapsamında Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’a tam yetki verildi.

Urla’nın Yağcılar Mahallesi ve Denizli Mahallesi (Çeşmealtı) Kocadere Mevkiinde çıkan yangınlar, büyük hasara yol açtı. Yangınların söndürülmesi ve kontrol altına alınması için yoğun çaba harcandı. Urla Belediyesi, yangından etkilenen alanların yeniden ormana dönüştürülmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kooperatiflerle ortak projeler yapılması için Başkan Selçuk Balkan’a yetki verdi.

URLA’DA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ 

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk yangında Demircili Köyü’nün Sazlıkaynak dediğimiz üst kısımlarında 2 bine yakın 50-100 yıllık zeytin ağacı ve büyük bir ormanlık alan yandı. Yaklaşık 15 kilometrelik alan zarar gördü. Güvenlik amacıyla 10-15 ev tahliye edildi. Can kaybı olmadı ancak bir orman işçisi yaralandı ve bir arazöz yandı. Uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alındı. İkinci gün Denizli Mahallemizde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı ve yerleşim yerlerini tehdit etti. Tüm ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Bu yangında da Balçova Belediyesi’ne ait bir su tankeri devrildi, şükür ki can kaybı yaşanmadı. İzmir Valimiz Süleyman Elban’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a, ilçe belediyelerimize, çevre illerimize, İl Orman Müdürlüğümüze ve canla başla çalışan emekçilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme