Urlalı çocuklar yaz kurslarında

Okulların tatile girmesiyle birlikte, Urla Belediyesi tarafından düzenlenen yaz kurslarına büyük ilgi gösteren çocuklar, boş zamanlarını verimli ve keyifli bir şekilde değerlendirme fırsatı buluyor.

Yaklaşık sekiz hafta sürecek olan bu kurslarda, bine yakın öğrenci farklı branşlarda eğitim alıyor.
Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organize ettiği kurslarda, çocuklar hem eğleniyor hem de becerilerini geliştiriyor. Kurslar, Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA), Aryom Kültür Merkezi ve semt merkezlerinde düzenleniyor. Alanında uzman eğitmenler, yaz boyunca çocuklara hem bilgi hem de tecrübelerini aktarıyor. Bu sayede, çocukların sosyalleşmesi, zararlı alışkanlıklardan ve ekran bağımlılığından korunmaları sağlanıyor.

Geleceğin Teminatı Çocuklar

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, çocukların iyi yetişmesi için her türlü imkanı sunduklarını belirterek, "Bu yıl da öğrencilerimizin yorucu bir eğitim-öğretim yılının ardından yaz tatillerini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri adına çeşitli kurslar düzenledik. Bu kurslar, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrendiklerini pekiştirmeleri ve yeni beceriler kazanmaları için önemli bir fırsat sunuyor. Çocuklarımızın kendine güveni bu kurslarla daha da gelişecek. Tüm çocuklarımıza başarılar, öğretmenlerimize ise kolaylıklar diliyorum," dedi.
Kurslar, İngilizce, resim, el sanatları, kitap kulübü, mandala, ekoloji ve bitki yetiştiriciliği, aikido, futbol, tenis ve jimnastik gibi çeşitli alanlarda eğitim veriyor. Ayrıca, psikososyal atölyelerde "Duygu Dünyam, Hayal Bahçesi, Sanatla Kendime Yolculuk ve Arkadaşlık Pusulası" gibi başlıklar altında psikosoyal eğitimler de sunuluyor.

Bakmadan Geçme