• Haberler
  • Gündem
  • Uşak Üniversitesi'nin yerel kalkınmadaki katkısına ödül

Uşak Üniversitesi'nin yerel kalkınmadaki katkısına ödül

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve devlet...

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, rektörler, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversiteler, bir ülkenin kaderini değiştirir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada üniversitelerin sadece bilim yuvaları olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan, yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyan evrensel kurumlar olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur.” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan vizyon açıklaması

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2023-2024 Akademik Yılı’nın öğrenciler, akademisyenler, idari personel ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye Yüzyılı’ndaki vizyonumuz; kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyen, çeşitliliği ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği modellerini destekleyen; nihayet ulusal, bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmektir.” ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi yerel kalkınmaya katkıda Türkiye’nin en iyisi

Törende, Yükseköğretim Kurulu tarafından “Yerel Kalkınmaya Katkı” kategorisinde verilen “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu. Kurumsal kategoride ödülün sahibi olan Uşak Üniversitesi, bölgesel kalkınma projelerinde elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi proje yürütücüsü Prof. Dr. Yaşar Gök büyük bir gurur yaşadılar.

Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi olarak bölgesel kalkınma ve nitelikli istihdam odaklı bir üniversite olduklarını vurgulayarak, ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Uşak Üniversitesi’nin yaratıcı projesi

Uşak Üniversitesi’nin ödül kazanan projesi, dericilik sektöründe kullanılan formik asit üretimini biyokütleden hedefleyen bir çalışmayı içeriyor. Bu projenin, Uşak ve çevresinde bulunan biyokütle kaynaklarının, deri sanayisinde kullanılan formik asit üretimi için değerlendirilmesini amaçladığını belirten Rektör Savaş, projenin bölgesel kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme