Uyku ilaçlarını internetten almak tehlikeli

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden Prof. Dr. Vural Fidan, internetten alınan bitkisel ve ilaç içerikli uyku tedavisi ürünlerinin kontrolsüz olması nedeniyle ciddi riskler taşıdığı konusunda uyardı.

Günümüzde yaygın olarak görülen uyku hastalıkları, bireylerin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve günlük yaşantı ile iş hayatını zorlaştırabiliyor. Uyku problemleri yaşayan kişilere genellikle uyku hekimlerine başvurmaları öneriliyor; ancak pek çok hasta internet üzerinden bitkisel ve ilaç içerikli ürünleri tercih ediyor. Bu ürünlerin kontrolsüz kullanımı, tedavi yerine çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

"UYKU HASTALIKLARINDA TEŞHİS VE TEDAVİ''

Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü ve Uyku Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, internetten alınan ve kontrolsüz kullanılan uyku ürünlerinin tehlike oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. Fidan, uyku hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yalnızca uyku hekimleri tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. İnternetten alınan ürünlerin kontrolsüz olması nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekti.

"İNTERNETTEN ALINAN ÜRÜNLERİN SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI OLMASI''

Prof. Dr. Fidan, internet üzerinden erişilen ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerektiğini belirtti. "İlaç olarak kabul edilen ürünlerin mutlaka Sağlık Bakanlığı onayına sahip olması gerekiyor. Ayrıca tıbbi ürünlerin de Sağlık Bakanlığı sertifikası bulunmalı. Bu, ürünlerin öncelikle zarar vermemesi ve sonrasında fayda sağlaması için önemlidir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın bilgilendirmelerine uyulması şarttır. Uyku problemi yaşayan herkesin en kısa sürede bir uyku hekimine başvurmasını öneriyoruz," dedi.


 

Bakmadan Geçme