Uzmanı uyardı: Euro ve dolardan çıkın!

Ekonomist İslam Memiş, eylül ayının altın ve gümüş alımı için uygun zeminin oluştuğunu söyledi.

Para piyasasının tahmini kurallarıyla İslam Memiş, dikkat çeken tahminlerde bulundu. Euro kuruyla ilgili değerlendirmelerde bulanan Memiş, tv100.com.tr'deki yazısında şu ifadeleri kullandı:

"EURO'DAN ÇIKIŞ YAPMAK İÇİN GEÇ DEĞİL"

“Eylül ayı finansal piyasalar için her ne kadar karışık geçse de, beraberinde olanaklarda sunuyor. Yılın son çeyreği için Eylül bana göre güzel bir ay. Mesela; parite ve emtialar ayı. EUR/USD paritesi 1,10-1,1050 bandına sıkışmıştı. Biz yol arkadaşlarıyla iki hafta önce 1,12'den Euro'muza doğru çevirip ons bir gerilemesini bekliyoruz. Kısa öngörülen hedef 1,0950. Ancak yılın sonunu daha da kaybedeceğini beklemek. Euro'dan çıkış yapmak için çok da geç değil. Peki Euro değer kaybedecekse dolar endeksi (dxy) yükselecek mi? Bana göre hayır. Dolar endeksinde (dxy) değer kaybedecek. Mesela beklentim 97-92 aralığı.”

"ALTIN VE GÜMÜŞ BASKI ALTINDA"

“Euro mu, petrol mü seçeneğim olsa da petrole geçerdim” diyen Memiş, şunları söyledi:

“Orta ve uzun vade için (6 ay-1 yıl sonrasında) Euro'm ile altın almak bana mantıklı geliyor. Ancak tek şart, ons boyunca kısa aralıklarla yaşanan düşüşlerin yaşanması gerek. Altın ve gümüş fiyatı Eylül'de baskı altında. Kısa gecikmeli satışların devamını öngörüyorum. xau/usd 2 bin 420 dolar, xag/usd 27 dolar. Eylül'de alım için bana uygun bir zemin oluşur. Çünkü hedefim 2 bin 600-3 bin dolar.”

Bakmadan Geçme