Uzundere'de tapu sahipleri çözüm bekliyor

CHP'nin Karabağlar Uzundere'de başlattığı örnek 'kentsel dönüşüm projesi'nin 15 yıldır tamamlanamadığını söyleyen Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, '3 bin mağdur aile, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve CHP'nin atacağı adımları bekliyor' dedi.

İzmir Karabağlar'da 15 yıl önce CHP'nin örnek projesi olarak başlayan ve ilk iki etabı eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından tamamlanan Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. ve 4. etap tapu sahipleri mağduriyetlerine çözüm bekliyor

Projenin 16 bloktan oluşan 3. etabının yalnızca 4 bloğunun temeli atılırken, 2 bloğun temelinde ise 5.katları çıkıldı. Geriye kalan 10 blok temelinde ise herhangi bir çalışma yapılmadı.

Konu ile ilgili Yeni İzmir Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, "CHP'nin ilk kentsel dönüşüm projesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin başlamasının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen sadece 1.ve 2. etap çalışmaları tamamlandı. CHP'de 2 genel başkan İzmir'de ise 3 belediye başkanı değişmesine rağmen projenin 3. ve 4. etap çalışmalarının tamamlanı tamamlanmayacağı belirsizliğini koruyor" dedi.

Uzundere'de tapu sahipleri çözüm bekliyor

"65 YILDIR YAŞADIĞIMIZ MAHALLEDEN TAHLİYE EDİLDİK"

Önceki dönem Tunç Soyer'in 3. ve 4. etap çalışmalarını başlattığını söyleyen Uslu, aynı reaksiyonu Cemil Tugay'dan da beklediklerini belirterek, "Tunç Bey biz bu işi yaparız dedi. 3. ve 4. etaptaki aileler kiraya çıktı. 65 yıldır Uzundere'de yaşayan asra sahiplerine kira bedeli verilerek tahiye edildi. Ancak o günen sonra 3. etapta yapılması gereken 16 bloktan 4'ünün temeli atıldı. Sonrasında Tunç Bey aday gösterilmediği için projenin devamına dahil olamadı. Şu anda üçüncü etabın kapısına da kilit vurulmuş durumda. Çalışmalar durdu. Konu ile ilgili Cemil Tugay'dan randevu talep ettik. Ancak Cemil Bey göreve geldiği günden beri görüşme taleplerimize olumlu dönüş yapmadı" diye konuştu.

"ÖRNEK PROJE 15 YILDIR TAMAMLANAMADI"

Uzundere'de tapu sahipleri çözüm bekliyor

Bu projenin CHP'nim imaj projesi olduğuna dikkat çeken Uslu, Biz CHP'nin imajına zarar geliyor, CHP'nin örnek projesi 15 yıldır tamamlanamadı diyoruz. Kimse umursamıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda sınıfta kalmıştır. Özgür Özel'den 1.5 aydır randevu almaya çalışıyoruz ama kendisinden dönüş alamadık. Yaklaşık 3 bin aile mağdur şekilde partinin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin atacağı adımları bekliyor" ifadelerini kullandı.

"Artık bıçak kemiğe dayandı" diyen Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, Cemil Tugay'dan bu hafta görüşmek üzere yeni bir randevu talep ettiklerini ve yanıt beklediklerini söyledi.

Bakmadan Geçme