Vatandaşın malı icradan satılık!

Yaşanan ekonomik kriz ülkede iyice etkisini göstermeye başladı. Milyonlarca kişinin bankalara borçlu olduğu Türkiye’de icradan satışa...

Yaşanan ekonomik kriz ülkede iyice etkisini göstermeye başladı. Milyonlarca kişinin bankalara borçlu olduğu Türkiye’de icradan satışa çıkarılan malların çokluğu, ürpertici boyutlara ulaştı. Piyasadaki ekonomik kriz nedeniyle emlakçılar sinek avlarken, her gün icradan yüzlerce satış yapılıyor. İlan.gov.tr adresi üzerinden satışa çıkarılan mallar içinde yalnızca gayrimenkul değil, ziynet eşyası, iş makinesi hatta hayvan derisi bile var.

Şuanda Türkiye genelinde icradan satışan çıkarılan tam 3400 ilan bulunuyor. Ve bu sayı her gün güncelleniyor. Türkiye genelinde 3232 adet gayrimenkul, icradan satışa çıkarılmış durumda. İcra nedeniyle satılığa çıkarılan motorlu araç sayısı 142 adet. Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara ait el konularak icradan satışa çıkarılan iş makinesi gibi endüstriyel ürün sayısı ise 21 adet. Öte yandan iki ayrı firmaya ait çok sayıda hayvan derisi ve  çok sayıda ziynet eşyası şuanda icra kararı ile mahkemeden satışa sunulmuş durumda.

Hasan Demir

 

Bakmadan Geçme