• Haberler
  • Siyaset
  • “Vatandaş sırtına yük olmuş rejimden kurtulmak istiyor”

“Vatandaş sırtına yük olmuş rejimden kurtulmak istiyor”

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, iktidar mensuplarının kaybetmiş olmanın hırçınlığını yaşadığını...

“Vatandaş sırtına yük olmuş rejimden kurtulmak istiyor”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, iktidar mensuplarının kaybetmiş olmanın hırçınlığını yaşadığını ifade ederek, “Bu seçim sadece Cumhurbaşkanlığı, parlamentonun yeniden teşekkül etmesi seçimi değil, aynı zamanda bu ucube sisteminde de sorgulanması münasebetiyle referandum olma özelliği de sergiliyor. Vatandaş sırtına yük olmuş bu rejimden herkes kurtulmak istiyor. Hani diyorlar ya kaybetseler de gitmezler. Ben de Atatürk’ün söylediği gibi ifade ediyorum; geldikleri gibi giderler!” dedi.

“GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”

Dervişoğlu, “Kaybetseler de gitmezler” söyleminin iktidar tarafından körüklendiğini belirterek, “Sahada bunların istifade ettikleri elemanları var. Bunların bir bölümü resmi kuruluşlarda da çalışıyor. Otobüslerde, kıraathanelerde, toplu yerlerde bazı dedikoduları yayma görevlerini deruhte ediyorlar. O çok tehlikeli. ‘Kaybetseler de gitmezler’ demek küçük yerleşim alanlarındaki seçmen davranışlarını olumsuz etkiliyor. Bir köyde bir vatandaş iktidarın gitmesini istiyor ama gitmesi lehinde şayet oy kullanırsa, deşifre olacağı endişesine binaen oy kullanma tercihini inandığı gibi değil korktuğu gibi yaşama geçiriyor. Bu tamamen iktidarın ve onun ayaktaşlarının sahada yaptığı bir istihbari çalışmadır. Hiç kimse endişe etmesin. 2002’den beri bu arkadaşlar sandıktan çıktılar. Şimdi yeniden bu millet önüne konulacak sandıkta geleceği ile ilgili tercihte bulunacak. Bu seçim sadece Cumhurbaşkanlığı, parlamentonun yeniden teşekkül etmesi seçimi değil, aynı zamanda bu ucube sisteminde de sorgulanması münasebetiyle referandum olma özelliği de sergiliyor. Vatandaşın sırtına yük olmuş bu rejimden herkes kurtulmak istiyor. Hani diyorlar ya ‘Kaybetseler de gitmezler’, Ben de Atatürk’ün söylediği gibi ifade ediyorum; geldikleri gibi giderler” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme