Vatandaşlar bayramı evde geçirecek

BirGün Gazetesi'nden Aycan Karadağ'ın haberine göre Dokuz günlük bayram tatili başladı. Her geçen gün daha da...

Vatandaşlar bayramı evde geçirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BirGün Gazetesi’nden Aycan Karadağ’ın haberine göre; Dokuz günlük bayram tatili başladı. Her geçen gün daha da fazla derinleşen ekonomik kriz nedeniyle tatil planları hayal oldu. Turizmin merkezi olan Ege Bölgesi’nde iki kişinin 3 günlük bayram tatili yapmak dahi imkânsız hale geldi. Sadece bir gecelik oda fiyatı 5 bin TL’den başlıyor. Her şey dâhil otellerde ise 10 bin TL civarında. Öyle ki çadır tatili yapmak bile ateş pahası oldu. Gecelik kişi başı 300 TL’den başlayan çadır alanları için diğer tüm ihtiyaçlardan ekstra ücret alınıyor.

Tatil bölgelerindeki dudak uçuklatan fiyatlar şöyle:

•ÇEŞME: 3 gece boyunca tatil yapması için gözden çıkarması gereken rakam konaklama ve kahvaltı için 7 bin TL’den başlıyor ve 46 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu fiyatlara kahvaltı dışında diğer yiyecek ve içecekler dâhil değil. Sadece oda veren pansiyonların fiyatı ise gecelik ortalama 700 TL’den başlıyor. Burada da iki kişinin 3 gece sadece konaklaması 2 bin TL’yi geçiyor. İlçede en pahalı sadece oda konaklaması 15 bin TL civarında olduğu görüldü. Öte yandan İzmir Menderes ilçesinde her şey dâhil otel fiyatları ise 15 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor.

•KUŞADASI: Oda-kahvaltı konseptiyle tatil 4 bin TL’den başlıyor. Her şey dahil oteller ise 10 bin TL’den başlayarak 25 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kuşadası’nda sadece oda konseptiyle yapılacak bir tatil için ise gecelik en az 700 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Çadır kamplarının fiyatları da gecelik 250 TL’den başlıyor. İlçede bungalov tipi evlerde tatil yapmak ise kişi başı gecelik bin 500 TL’lerden hizmete sunuluyor.

•BODRUM: 3 gece sadece konaklama için en az 5 bin TL civarında bir ücret ödenmesi gerekiyor. Her şey dahil otellerin fiyatı ise 12 bin TL’den başlayarak 46 bin TL’ye kadar yükseliyor. Bodrum’da gecelik yaklaşık 1000 TL ücretli pansiyonlar bulmakta mümkün. Çadır kamp alanlarında kendi çadırınızı götürdüğünüz takdirde konaklama ücreti ise kişi başı 300 TL olarak hesaplanıyor. Bungalov tipi evde tatil ise gecelik kişi başı 2 bin TL’den başlıyor.

•MARMARİS: Fiyatlar her şey dahil otellerde 7 bin TL’den başlıyor, 25 bin TL’ye kadar çıkıyor. Sadece oda veren pansiyonların fiyatı da 5 bin TL ile 20 bin TL arası değişiyor.  Çadırla konaklama fiyatları ise ilçede kişi başı 300 TL’den başlıyor.  Bungalov evde tatil yapmak isteyenler içinse gecelik kişi başı 2 bin ile 4 bin TL arası fiyat biçilmiş durumda.

•FETHİYE: Sadece oda fiyatları 7 bin TL ile 14 bin TL arası değişiyor. Her şey dahil oteller ise 8 bin ile 21 bin TL arasında fiyatlar olduğu görüldü. Ayrıca Göcek bölgesinde konseptli sadece oda fiyatları gecelik 33 bin TL’ye kadar çıkıyor. Çadır tatili içinse alan için günlük kişi başı 125 ile 450 TL arasında değişiyor. Bungalov fiyatları ise gecelik kişi başı bin TL’den başlıyor.

Muğla’da orman kampı olanında en bilinen yerlerin başında olan Akyaka’da ise çadır alanı gecelik tek kişi 350 TL, taş ev gecelik 4 bin TL, bungalov evinde ise gecelik iki yataklı 4 bin TL fiyatları biçiliyor.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme