• Haberler
  • Yaşam
  • Vazelinin faydaları nelerdir? Yüze sürülür mü?

Vazelinin faydaları nelerdir? Yüze sürülür mü?

İşte vazelinin faydaları Vazelinin tüm dünyada en çok tercih edilen ürünlerden olmasının nedenlerinden biri, güçlü nemlendirme...

Vazelinin faydaları nelerdir? Yüze sürülür mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte vazelinin faydaları;

Vazelinin tüm dünyada en çok tercih edilen ürünlerden olmasının nedenlerinden biri, güçlü nemlendirme özelliğidir. Çoğunlukla kuru, nemsiz ve çatlayan cilt yapısına sahip olanların tercih ettiği bu yoğun yapıdaki ürün, cilt yüzeyinde bir bariyer oluşturarak nemi cilde hapseder. Böylelikle cilt soğuk ve rüzgâr gibi dış etkenlere karşı korunurken nemini de kaybetmez. Vazelin, nemlendirici özelliği sayesinde vücutta ekstra bakıma ihtiyaç duyan dirsek ve topuk gibi bölgelerde de çoğunlukla etkili sonuçlar verir.

Bunların yanı sıra kaş ve kirpik bakımında, saç bakımında, pansumanlarda da kullanılır. Manikürde kullanıldığında tırnak etlerini yumuşatan ve kütiküllerin sert görünümünü gideren vazelin faydaları sayesinde birçok evde bulunan bir üründür. Çatlayan ve kuruyan dudaklara iyi geldiği gözlemlenmiştir.

VAZELİN YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?

Vazelin, yüksek nemlendirme özelliğiyle sıklıkla kullanılsa da yüz bölgesine uygulanacaksa kaliteli bir ürünün tercih edilmesi doğru olacaktır. Aynı zamanda her cilt tipi için uygun olmayabilir. Ürün yüz için kullanılacaksa muhakkak bir uzman görüşü alınmalıdır.

Vazelin yüzde her durumda kullanılmamalı, cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin yağlı ve tıkanmış gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Aşırı kuruluk yaşayan, hatta egzama belirtileri baş gösteren ciltlere doktor kontrolünde vazelin uygulanabilir. Vazelin döküntülerin giderilmesine, tahriş ve kaşıntıların engellenmesine yardımcı olacaktır.

Yaşlanan cilt zamanla eski esnekliğini kaybeder. Bunun nedenleri arasında yaş alımıyla birlikte kolajen üretiminin yavaşlaması da yer alır. Birçok yüz bakım kreminde yer alan vazelin çeşitleri ve türevleri cilde elastikiyetini geri kazandırmayı hedefler. Bu sebeple bazı kullanıcılar tarafından vazelin maskesi kullanılmaktadır. Burada amaç, kırışıkların ve ince çizgilerin giderilmesidir. Ancak vazelini bu şekilde kullanmadan önce bir dermatolog görüşü alınmalıdır. Sonrasında gerek görülürse ürün yüze ince bir tabaka halinde uygulanabilir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme