Veda sinyali verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı’nda gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katıldı. Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı’nda gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Milli teknolojimizin hamlesi sembolü TEKNOFEST vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Her birinize sevginiz, aşkınız ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline hepiniz hoş geldiniz.

Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimizin bu dönüm noktasını anlamına ve önemine uygun bir şekilde kutlamanın gayretindeyiz. Geniş bir alana yayılan çeşitli etkinliklerle cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST de bunlardan birisidir. TEKNOFEST coşkusundan TEKNOFEST’in şu muhteşem atmosferinden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu amaçla tek bir il yerine TEKNOFEST’i üç ilimizde tertipleyelim dedik.

TEKNOFEST İstanbul 2 milyon 247 bin ziyaretçi ile kendi rekorunu kırmıştır. Türkiye’nin savunma sanayii hamlelerinin siyasi sebeplerle hedef alındığı bir dönemde 2 milyonu aşkın gencimiz TEKNOFEST’e sahip çıktı. Bugün de TEKNOFEST 2023’ün son durağı olan güzel İzmir’deyiz. TEKNOFEST’in şehrimize, ülkemize, milletimize bilhassa siz sevgili gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

“NE YAPIYORSAK GENÇLERİN İSTİKBALİ İÇİN”

Biz 40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyiz. Hayatımız boyunca Türkiye’ye hizmet etmenin, eser kazandırmanın, ülkemizin önündeki taşları, mayınları temizlemenin mücadelesini verdik. Siyaset yolculuğumuzun tüm safhalarında hep gençlerle beraber yürüdük. Gençlerin yoldaşı, yol arkadaşı olmaktan daima bahtiyarlık duydum. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun bu ülkenin gençleri ile her zaman iftihar ettim. Hiç kimseyi yaşam biçimi, kılık kıyafeti, inancı, kimliği dolayısıyla ötekileştirmedik. Sizi harf oyunlarıyla ideolojik at gözlükleriyle tanımlamaya çalışanlara asla prim vermedik. Dayatmacı, baskıcı, yasakçı değil tüm vatandaşlarımızla birlikte gençlerimizin özgürlükçü alanlarını genişletenlerden olduk. Bugün de aynı bakış açısı ile hareket ediyoruz. Ne yapıyorsak sizin için, sizin istikbaliniz için yapıyoruz.

225 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI

Derslik sayımızı 343 binden 620 bine, üniversite sayımızı 76’dan 208’e, yurt kapasitemizi 182 binden 950 bine, gençlik merkezi sayımızı 9’dan 464’e, araştırma geliştirme merkezi sayımızı sıfırdan 1289’a, tasarım merkezi sayımızı sıfırdan 324’e, teknopark sayımızı 2’den 98’e çıkardık. Sadece İzmir’de inşa ettiğimiz derslik sayısı 11 bin 687’dir. Yine şehrimizde 26 bin kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. İlimizde 3’ü devlet olmak üzere toplam 4 yeni üniversite kurduk. İzmir’e 4 teknopark kazandırdık. İzmir’e yaptığımız kamu yatırımlarının tutarı 225 milyar liradır. Ülkemiz genelinde teknolojiye yönelik farkındalığı artırmak için 81 ilimizde toplam 100 dene yap teknoloji atölyesi kurduk. Uzmanlaşmayı teşvik etmek gayesi ile 12 bin öğrencimizi lisans üstü eğitim yapmaları için burslu olarak yurt dışına gönderdik. Daha burada saymaya kalksak saatler sürecek nice işe, yatırıma, reforma ve projeye imza attık.

“İZMİR’İ GERÇEK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ”

İnşallah 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde bu kazanımları daha da ileriye taşıyacağız. İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizi tekrar hak ettikleri hizmetle buluşmasını sağlayacağız. İzmirli’nin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyaseti ile gemisini yürütenlere hep birlikte yeter diyeceğiz. İzmir’i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. Bu şehrin yatırım ve eser hizmet siyasetine ihtiyacı var bunu ancak biz yaparız. Bu noktada bir milat olmasını diliyorum.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme