• Haberler
  • Siyaset
  • Vekil Kılıç, önerge verdi, milletvekillerine adeta yalvardı: Gençlerin geleceği için...

Vekil Kılıç, önerge verdi, milletvekillerine adeta yalvardı: Gençlerin geleceği için...

​​​​​​​CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, gençler arasındaki suç oranlarının artışının araştırılması için verdiği önergeyle TBMM gündeminde. Kılıç, siyasi partilere ortak bir duyarlılıkla yaklaşmaları çağrısında bulunarak, 'Bu nesli şiddet ve suç sarmalından kurtarmak bizim borcumuz' dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda "Gençler arasında suç oranlarındaki artışın nedenlerinin araştırılması" için verilen önerge görüşüldü. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, gençler arasında artan suç oranlarının durdurulması amacıyla Parlamento’ya sorumluluk alma çağrısı yaptı. Kılıç, "Yıllardır sorulan bir soru var; bu gençlik nereye gidiyor? Biz siyasetçiler ve aileler olarak bu gençlik için ne yapıyoruz?" diyerek, toplumsal bir milat oluşturulmasını önerdi.

SON ŞİDDET OLAYLARI KAYGILARI ARTTIRDI

Kılıç, gençlerin yaşadığı kaygıları bir anne duyarlılığıyla dile getirerek, "Benim ergenlik döneminde bir oğlum var. Çocuğum dışarı çıktığında yüreğim ağzımda oluyor. Son günlerde yaşanan şiddet olayları, ailelerin kaygısını artırdı" dedi. Türkiye’nin, organize suç ve şiddetin tam ortasında olduğunu vurgulayan Kılıç, "Her gün şiddet vakaları, cinayet olayları yaşanıyor. Bu bir korku filmi değil, korku filmi taş çıkarır" ifadelerini kullandı.

YOKSUL GENÇLER UYUŞTURUCUYA TEŞVİK EDİLİYOR

Kılıç, gençlerde ve çocuklarda hızla yükselen suç eğilimlerinin nedenlerine de değindi. Yoksul bölgelerde yaşayan gençlerin suça teşvik edilip uyuşturucu batağına sürüklendiğini belirten Kılıç, "Yetkililer uzaktan seyrediyor. Çeteler, sosyal medya üzerinden lüks hayatlarını gençlere pazarlıyor" dedi. Ayrıca, gençlerin medyada sunulan kötü örneklerle yanlış bir yönlendirmeye tabi tutulduğunu ve bunun sonucunda şiddetin normalleştirildiğini ifade etti.

AHLAKİ ÇÖKÜŞ HAD SAFHADI

Kılıç, sadece infaz düzenlemeleri ile gençlerdeki ahlaki çöküşe 'dur' denilemeyeceğini belirterek, toplumun değerlerini kaybetmemesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. "Biz, merhamet duygusunu kaybetmiş bir toplum muyuz? Bunun üzerine düşünmeliyiz" dedi.

TBMM'YE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Kılıç, TBMM’nin bu sorunu çözme konusunda kritik bir rol oynadığını söyleyerek, "Gençlerdeki şiddet, uyuşturucu, çeteleşme gibi sorunları çözmek için gerekli düzenlemelerin yapılması için bir Araştırma Komisyonu kurulmalıdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bu bizim çocuklarımız, torunlarımız. Onlar için üzerimize düşeni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİLERE ORTAK ÇAĞRI

Son olarak, Kılıç, siyasi partilere rozetleri bir kenara bırakıp, "Hayatlarımızdaki gençleri düşünelim" çağrısında bulundu. "Bugünden sonra Milletvekilleri olarak aileler ve gençlere güven, kötülere kâbus olalım" diyerek sözlerini tamamladı. Ancak önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Bakmadan Geçme