Vergi dairesi başkanları defterdar oldu

Defterdarlıklar kaldırıldı, vergi dairesi başkanları defterdar ünvanı aldı, yeni defterdarlar gelir idarelerine bağlandı

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında da yeni değişikliklere gidiliyor. Bazı makamlar kaldırılırken, mevcutlar da başka kurumlara bağlandı. Bunlardan biri de vergi dairesi başkanlıkları. Vergi dairesi başkanlıkları defterdar ünvanı aldı. Eski defterdarlar görevi vergi dairesi başkanlarına devretti. Yeni defterdarlar da illerde kurulan gelir idaresi başkanlıklarına bağlandı. 

İZMİR’DE GÖREV DEVİR TESLİMİ

Bu düzenlemeyle İzmir Defterdarı olarak görevlendirilen İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, eski Defterdar Şenol Gezer’den görevi teslim aldı.

YENİ DÜZENLEME NASIL?

Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanan 161 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile uygulamaya alındı. 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) taşra yapılanmasında değişikliğe gidildi. Kararnameyle 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde defterdarlık kurularak GİB ülke genelinde tek tip örgüt yapısına kavuşturuldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında sunulan hizmetler, GİB'e bağlı olarak kurulan defterdarlıklar bünyesinde yerine getirilecektir.
 

Bakmadan Geçme