Vücut tipine göre elbise seçimi

Maxi, mini, midi, A kesim gibi birçok elbise modelleri vitrinde çok güzel durabilir. Burada önemli olan...

Vücut tipine göre elbise seçimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maxi, mini, midi, A kesim gibi birçok elbise modelleri vitrinde çok güzel durabilir. Burada önemli olan vücudunuza en uygun modeli bulmak olmalı. İşte vücut tipinize göre elbise seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler…

 

ARMUT TİPİ VÜCUT

Armut tipi vücut, armudun şeklinden de anlaşılacağı üzere üst beden alt bedene göre daha dar. olur. Basen kısmı, omuz ve göğüsten daha geniş olan bu vücut tipine göre elbise seçerken fazlalıklarınızı kamufle etmeniz gerekir. A kesim, bele oturan ve beli olduğundan daha ince gösteren eteği kabarık elbiseler armut tipi vücuda sahip olanlar için uygun olabilir.

ELMA TİP VÜCUT

Elma tipi vücut tipinde bel ve basen kısımlarında kalınlaşan bir hat vardır. Elma tipi vücutta bacaklar üst bedene göre daha ince görünür. Elma vücut tipine sahip olan kişiler daha sade olan elbiseleri tercih etmelidir. Salaş bluzlar ve elbiseler bu vücut tipi için ideal olabilir. Elma vücut tipi için en çok dikkat edilmesi gereken nokta odağın belden uzaklaştırılması olmalıdır. Göğüs ve bacakların ön plana çıkarıldığı elbiseler elma tip vücudu kusursuz gösterebilir.

 

DİKDÖRTGEN VÜCUT

Dikdörtgen vücut tipi kıvrımsız ve düz hatlara sahip olur. Küçük ya da ideal ölçüde göğüsler, kıvrımsız bel ve omuz hizasında basen dikdörtgen vücudun en net tanımı olabilir. Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz elbise seçerken bel oyuntulu modellerden kaçınmanız gerekir. Omuz ve bacakların ön planda olduğu elbiseler dikdörtgen vücut tipini çok güzel gösterebilir. Düz kesim, sırt detaylı, omzu hareketli elbiseler bu vücut tipi için nokta atışı niteliğinde olabilir.

Bakmadan Geçme