X, San Francisco'daki ofisini kapatıyor

X'in CEO'su, San Francisco ofisinin kapatılacağını çalışanlara resmen bildirdi.

Elon Musk, birkaç ay önce San Francisco’daki merkeze şiddet yanlısı çeteler ve uyuşturucu bağımlılarının girmeye çalışmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Bu açıklamanın ardından, San Francisco ofisinin tamamen kapatılacağı duyuruldu.

CEO Linda Yaccarino, X çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, çalışanların San Jose'deki ofislere taşınacağını belirtti. Times'ın haberine göre, X ayrıca Musk’ın yapay zeka şirketi xAI ile aynı binayı paylaşacakları Palo Alto'da yeni bir ofis açacak.

Bu taşınma kararı, Elon Musk'ın hem X hem de SpaceX merkezlerini Teksas'a taşıma planlarını duyurmasından sadece birkaç hafta sonra geldi. Musk, bu kararın arkasındaki neden olarak Kaliforniya’nın aileler ve şirketler üzerinde baskı kurduğunu söylediği yasaları gösterdi. Özellikle, okulların ebeveynlere çocuklarının cinsiyet değiştirdiğini bildirmesini yasaklayan yasaya tepki gösteren Musk, bu durumun "bardağı taşıran son damla" olduğunu ifade etti. Temmuz ayında X'in genel merkezini taşıyacağını duyurmuştu.
 

Bakmadan Geçme