• Haberler
  • Gündem
  • Yağışlar sonrası onarılan istinat duvarı yine çöktü!

Yağışlar sonrası onarılan istinat duvarı yine çöktü!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısının ardından dünden bu yana Elazığ’da etkili olan...

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısının ardından dünden bu yana Elazığ’da etkili olan yağışlar, bazı istinat duvarlarının çökmesine neden oldu. Özellikle site sakinleri, her yağış döneminde istinat duvarlarında çökmelerin yaşandığını ifade ederek, bu durumun ciddi güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekti.

Site sakinlerinden Volkan Balcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Buradaki duvar bir sene içerisinde iki kez yıkıldı. Aracımızı kıl payı kurtardık. Görülen toprak kısımlar, yağmur yağdıkça hepsi yıkılacak, dökülecek. Ayrıca burada çocuk parkı var ve bu sefer de çocukların canına mal olacak. Bu cenazenin bir an önce kaldırılması lazım. Binanın önü boşaldığı zaman ne olacak tahmin bile edemiyorum. Buna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yağışlarla birlikte çöken istinat duvarının, çevredeki yapıları tehdit ettiği ve çocuk parkının bulunduğu alanda potansiyel bir tehlike oluşturduğu belirtilirken, site sakinleri kalıcı bir çözüm beklediklerini vurguladı.

İHA

Bakmadan Geçme