Yağmur hasadı projemiz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri ülkemizin büyük bir bölümünün ‘olağanüstü kuraklık’ tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İklim değişikliğinin...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri ülkemizin büyük bir bölümünün ‘olağanüstü kuraklık’ tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İklim değişikliğinin en çok etkilediği coğrafyalardan biri olan Türkiye’de yağışlar her geçen yıl bir önceki yıla oranla azalmakta, ülkemizde kuraklık periyodu sıklaşmakta ve kuraklığın süresi uzamaktadır. Yağışların azalması ve sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi barajlardaki doluluk oranını etkilemektedir.

Ödemişimizin de kuraklaşma etkisinde olduğunun bilincinde olan okulumuz,  Tesisat Teknolojisi Alanınca yürütülen ‘Yağmur Hasadı’ projesi ile çatılarımızdaki yağmur suları depolanmakta, depolanan su ile okulumuz yeşil alanları ve Tarım Alanınca üretim gerçekleştirilen bahçe ve seralarda kullanmaktadır. Böylece su tasarrufu yapmakta, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmeye çalışmaktadır.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme