Yağmur suyu mazgalları yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, yoğun taşıt trafiğinin etkisiyle yıpranan Karşıyaka Girne Caddesi'ndeki yağmur suyu mazgallarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam 15 milyon TL'lik yatırımla yürütülen bu çalışmalarla, bölge sakinlerinin uzun süredir dile getirdiği şikayetler son bulacak. İmalatın tamamlanmasıyla cadde, yenilenen altyapısıyla kış aylarına hazırlıklı hale gelecek.

Toplu taşıma araçları ve özel otomobillerin yoğun kullanımına maruz kalan Karşıyaka Girne Caddesi’nde, yıllar içinde tahrip olan yağmur suyu mazgalları İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yenileniyor. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 380 metrelik mazgal hattının 300 metresi tamamlanmış durumda. Kalan 80 metrelik bölüm ise önümüzdeki 15 gün içerisinde bitirilerek caddedeki çalışma tamamlanacak. İzmir genelinde kapsamlı bir mazgal ve ızgara yenileme operasyonu yürüten İZSU, bu çalışmalarla kenti kış aylarına hazırlıyor.

Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Yağmur suyu mazgalları yenileniyor

İZSU ekipleri, Girne Caddesi’nin yanı sıra Bornova, Karşıyaka ve Otogar çevresi başta olmak üzere İzmir'in pek çok noktasında yenileme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda toplamda 150 milyon TL'lik bir yatırım planlayan İZSU, İzmir’in çeşitli bölgelerinde yürüttüğü çalışmalarla mazgal ve ızgara sistemlerini iyileştiriyor. İzmir genelindeki bu altyapı yenileme çalışmalarıyla kentin yağışlı havalarda su baskınlarına karşı daha dirençli hale getirilmesi hedefleniyor.

Kısa sürede tamamlanacak

Yağmur suyu mazgalları yenileniyor

İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Merkez Bölge Kanal Şube Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Burcu Kaçar, projeyle ilgili açıklamalarda bulunarak, İzmir’in pek çok caddesinde yenileme çalışmalarını başarıyla tamamladıklarını belirtti. Kaçar, "İzmir’de çeşitli cadde ve sokaklarda birçok ızgara ve mazgalın tamir ve yenileme işlemlerini gerçekleştirdik. Yaklaşık bir buçuk yıldır Bornova, Karşıyaka ve Otogar çevresinde yoğun bir yenileme çalışması yürütüyoruz. Bu çalışmaların toplam maliyeti ise 56 milyon TL'ye ulaştı. Şu anda Girne Caddesi'ndeki mazgalları yeniliyoruz. 380 metrelik mazgal hattının 300 metresi tamamlandı, kalan 80 metre ise 15 gün içinde bitirilecek" dedi.

Kaçar, ayrıca bölge sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak çalışmalara hız verdiklerini ifade etti. "Izgara ve menfezler tahrip olduğu için araçların geçişi sırasında gürültüye sebep oluyordu. Bu durum, çevrede yaşayan vatandaşlar ve esnaf tarafından sıkça şikayet konusu oldu. Yaptığımız incelemelerde mazgal kapaklarının kırıldığını ve araç geçişlerinde rahatsız edici sesler çıkardığını tespit ettik. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bu sorunlar ortadan kalkacak ve İzmir kışa çok daha hazırlıklı girecek," diye konuştu.

Girne Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından İZSU, diğer bölgelerde de aynı hızla mazgal ve altyapı yenileme projelerini sürdürecek.

Bakmadan Geçme