YAKUT, AFAD tarafından akredite edildi 

Yaşar Üniversitesi'nin Afet ve Acil Durum Arama-Kurtarma Birimi (YAKUT), doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve acil durumlarda sahada etkili bir şekilde görev alabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından akredite edildi.

Yaşar Üniversitesi'nin Afet ve Acil Durum Arama-Kurtarma Birimi (YAKUT), doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve acil durumlarda sahada etkili bir şekilde görev alabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından akredite edildi. Bu başarı, YAKUT'un İzmir İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen sınav tatbikatını başarıyla tamamlaması sonucunda elde edildi.

YAKUT, afetlere hızlı ve etkin bir müdahale sağlamak için bir yıldan uzun süredir çeşitli eğitimler ve tatbikatlara katıldı. Üniversitenin idari ve akademik personelinden oluşan ekip, AFAD İzmir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlere katıldı. Ağustos 2023 ve Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimler, ‘Tematik ve Harita GPS Eğitimi’ ile ‘Arama Kurtarma Eğitimi’ gibi önemli konuları kapsadı.

YAKUT, AFAD tarafından akredite edildi 

ULUSLARARASI AKREDİTASYON

YAKUT, eğitim sürecinin ardından yapılan kapsamlı tatbikat ve değerlendirmelerde başarılı olarak, Birleşmiş Milletler Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) tarafından verilen "Hafif Arama Kurtarma Ekibi Akreditasyonu" ile taçlandırıldı. Bu akreditasyon, YAKUT'un uluslararası standartlara uygun olarak hazır ve yetkin bir arama-kurtarma ekibi olduğunu teyit ediyor.

YAKUT, AFAD tarafından akredite edildi 

YAKUT, AFAD tarafından akredite edildi 

Bakmadan Geçme