• Haberler
  • İzmir
  • Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Karşıyaka Belediyesi, tarihi yangın felaketinin ardından yaraların dayanışma ile sarıldığı Yamanlar'da, 'Renk, Tat ve Dayanışma ile Yeniden Doğuyoruz!' sloganıyla Yamanlar Domates Şenliği düzenliyor.

Şenlik, 22 Eylül 2024 Pazar günü köy meydanında gerçekleşecek ve ünlü şef Hazer Amani de etkinlikte yer alacak.

Gün Boyu Eğlence ve Etkinlikler

Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Yamanlar Domates Şenliği, Yamanlar’ın yerel kalkınmasına katkıda bulunmayı ve bölgedeki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz ay İzmir tarihinin en büyük orman yangını ile karşılaşan Yamanlar’da, yöreye özgü domatesin tanıtılacağı şenlikte, gün boyunca birçok etkinlik düzenlenecek.

Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Şenlik programı, sabah saat 10.00’da Saba Karanfil ile sabah sporuyla başlayacak. Aynı saatte çocuklar için özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. 11.00-12.00 saatleri arasında domates detox suyu ikramı yapılacak. Etkinliğin açılış töreni ise saat 12.00’de ünlü şef Hazer Amani’nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Halk Oyunları ve Yarışmalar

Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Açılışın ardından, halk oyunları gösterileri ve domates yeme yarışması düzenlenecek. En iyi domatesin belirleneceği ödül töreninin ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve Hazer Amani, konuklara menemen ikramında bulunacak.

Gün içerisinde 13.00-17.00 saatleri arasında Cordelion MSM atölyeleri ve çeşitli sahne programları yer alacak. Şenlik coşkusu, Seda Öztürk’ün konseri ve ardından Hasan Kılınçer – Dancewithayaz dans gösterisi ile zirveye ulaşacak.

Ücretsiz Araç Servisi Sunulacak

Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Şenliğe katılmak isteyenler için Karşıyaka Belediyesi önünden 09.30 ile 18.30 saatleri arasında, 1,5 saat aralıklarla ücretsiz araç seferleri düzenlenecek.

Başkan Ünsal: “Herkesi Bekliyoruz”

Yamanlar'da yılın en renkli şenliği gerçekleşiyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Yamanlar Domates Şenliğimizle, yangın felaketinin büyük acı ve korkuya yol açtığı bölgede yaşamı yeniden yeşerteceğiz. Geçmişi 150 yıl öncesine uzanan Yamanlar domatesini tanıtacak, eşsiz lezzetleri birlikte deneyimleyeceğiz. Birbirinden renkli etkinliklerle keyif dolu anlar yaşayacağız. Hem yöre halkına ve yerel üreticilere destek olmak hem de unutulmaz bir gün geçirmek isteyen herkesi şenliğimize davet ediyoruz” dedi.

Yamanlar’da düzenlenecek bu renkli etkinlik, hem bölgedeki dayanışmayı güçlendirecek hem de katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Bakmadan Geçme