Yangın battaniyeleri ile depolar daha güvenli

Beta Motorlu Kapı Sistemleri, Hollanda'dan ithal ettiği yangın battaniyeleri ile depoları ve sanayi tesislerini 1500-1600 derece ısıya karşı koruyor

Elektrik motorlarıyla başladığı faaliyetini otomatik kapı sistemleri ve lojistik teknolojileri alanında devam ettiren Beta Motorlu Kapı Sistemleri A.Ş. 41. yılında hedef kitlesine yeni teknoloji ürünler sunmaya devam ediyor. LOJİSTECH Fuarı’nda 3. yılında da yerini alan firma bu yıl da aralarında yeni teknolojilerin de olduğu 20 ürünü depolama ve taşımacılık firmalarına tanıttı.

Beta Motorlu Kapı Sistemleri  Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Kızıltan, bu yıl Hollanda’dan yangın durdurucu battaniyeler getirdiklerini açıklayarak, “Taşımacılık ve depolama sektöründe litum bataryalı elektrikli araçların kullanımı arttı. Özellikle depolarda kullanılan forkliftlerin lityum pille çalışması yangın ihtimalini güçlendiriyor. Lityum piller yüzünden çıkan yangınları söndürmenin hiçbir yolu yok. Hollanda teknolojisi ile üretilen yangın durdurucu battaniyeler, yanan aracın üzerine örtüldüğünde yangını orada hapsediyor. Yangının dağılmasını, büyümesini önlüyor. Battaniyeler 1500-1600 ısı derecelerine kadar dayanıklı” dedi.

Açılma ve kapanma hızını arttırdıkları spiral kapılar geliştirdiklerini de açıklayan Kızıltan, “2 mt/saniye açılma ve kapanma hızına sahip. Yoğun kullanıma uygun.  Geçen yıl geliştirdiğimiz spiral kapıların açılma kapanma hızını arttırdık.  İki kat daha hızlı ve iki kat daha izolasyon özelliğine sahip. Bu gelişmiş üretimi biz yaptık. Yeni ürün olarak takoz sistemimiz var. Otomotiv sektörüne üretim yapan Alman SGF firmasının ürünü.   Onlardan aldık. Yükleme boşaltma sırasında tırın binaya zarar vermemesi için üretildi. Türkiye’ye ilk kez geldi. 

Bakmadan Geçme