Yangın söndürme ihaleleri iptal mi edildi? 

Son zamanlarda tasarruf tedbirleri kapsamında, yangın söndürme hizmetleri için yapılan ihalelerden 7 tanesinin iptal edildiği iddia...

Son zamanlarda tasarruf tedbirleri kapsamında, yangın söndürme hizmetleri için yapılan ihalelerden 7 tanesinin iptal edildiği iddia edildi. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı, bu iddiaları yalanladı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, haziran ayında iptal edilen ihaleleri açıkladı. Ekmen, Mersin’de Bozyazı ilçesinde orman yangın söndürme işçiliği, malzeme alımı ve minibüs kiralama ile Tarsus ilçesinde orman yangın söndürme işçiliği ve malzeme alımı ihalelerinin iptal edildiğini bildirdi. Ekmen, ayrıca Çamlıyayla ilçesinde orman yangın söndürme işçiliği ve malzeme alımının da iptal edildiğini vurguladı.

İŞÇİ VE MİNİBÜS KİRALAMA İPTAL 

“Silifke orman yangınlarına müdahale işçi ve minibüs kiralama işi iptal edildi” diyen Ekmen, Gülnar ilçesinde orman ve anız yangınlarına müdahale işçiliği ve malzeme alımı ihalelerinin iptal edildiğini aktardı. Ayrıca Anamur ilçesinde orman yangın söndürme işçiliği ve malzeme alımı ihalesinin iptal edildiğini belirterek, Mut ilçesindeki orman yangın söndürme işçiliği ve malzeme alımı ihalesinin de iptal edildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme