Yangın sonrası tamirata başlandı

İzmir'in Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangınında büyük hasar gören Karşıyaka Örnekköy'deki Manolya Apartmanı'nda yaşamı normale döndürmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Cemil Tugay’ın talimatıyla, apartmanın elektrik, su ve asansör sistemlerinde meydana gelen arızalar giderilerek, binada oturan 200’den fazla kişinin yeniden evlerine dönmesi sağlanacak.

Yangın Sonrası Büyük Hasar

Yangın sonrası tamirata başlandı

16 Ağustos’ta Yamanlar Dağı’nda çıkan yangın sırasında, apartmanın çatısına sıçrayan bir kozalak yangına neden olmuştu. İzmir İtfaiyesi’nin hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı ancak apartmanın altyapısı ciddi zarar gördü. 9 katlı apartmanın çatısı, elektrik, su ve asansör sistemleri tamamen kullanılamaz hale geldi. 41 dairelik apartmanın sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Destek Veriyor

Manolya Apartmanı sakinlerinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, evlerin hızla kullanılabilir hale gelmesi için Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı’nı devreye soktu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, elektrik tesisatının yenilenmesiyle başlayacak olan çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını belirtti. Başkan Açık, ayrıca apartmanın iç ve dış cephelerindeki hasarların da giderileceğini söyledi.

Vatandaşların Beklentisi Karşılandı

Yangın sonrası tamirata başlandı

Apartman sakinleri, yangın sonrası başta AFAD ve Kaymakamlık olmak üzere kurumlardan aldıkları desteklerin yetersiz kaldığını belirtti. Manolya Apartmanı Yöneticisi Mehmet Ferit Şık, AFAD’ın sunduğu yardımların çatı onarım masraflarını karşılamadığını ifade ederek, “Arkamızda sadece İzmir Büyükşehir Belediyemiz var” dedi. Büyükşehir Belediyesi, yangından etkilenen sakinlere geçici konaklama sağladı ve apartmanda yeniden yaşamın başlaması için tüm imkanları seferber etti.

Çalışmalar Hızla Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı tamirat çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanarak, apartman sakinlerinin en kısa sürede evlerine dönmeleri hedefleniyor. Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte çalışmaların hızla bitirilmesi planlanıyor.

Manolya Apartmanı’ndaki hasarın giderilmesi, bölgedeki vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesi ve afet sonrası yaraların sarılması açısından büyük önem taşıyor.

Bakmadan Geçme