Yankı Yazgan kimdir?

Çocuk, genç ve yetişkin psikiyatrisi alanlarında uzmanlaşan Profesör Doktor Yankı Yazgan, nasıl bir eğitim aldı, uzmanlığını nasıl geliştirdi?

Uzmanlık alanları çocuk, genç ve yetişkin psikiyatrisi olan Dr Yankı Yazgan 1959 yılında Ankara’da dünyaya geldi.  Çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir’de geçti.

Eğitim aldığı kurumlar; Bornova Anadolu Lisesi (orta), Ankara Fen Lisesi, Ege Tıp Fakültesi (tıp), Marmara Tıp Fakültesi (uzmanlık, psikiyatri) ve Yale Tıp Fakültesi (üst-uzmanlık, çocuk ve ergen psikiyatrisi).

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Profesör, Yale Child Study Center’da öğretim görevlisi olarak eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdürdü.

Klinik uygulamalarda ve bilimsel araştırmalarında odak alanlarını nöro gelişimsel bozuklukların tanılanması ve multimodal tedavilerinin uygulamaları oluşturuyor.

Beyin bilimleri ve psikiyatri alanındaki bilgilerin herkes tarafından anlaşılmasını ve kullanılmasını amaçlayan ‘popüler bilim’ temelli yazı ve kitap yanı sıra çok sayıda ulusal ve uluslar arası  hakemli bilimsel dergi makalesi ve kitap bölümü yazdı.
 

Bakmadan Geçme