• Haberler
  • Gündem
  • Yapay zeka savaşları hız kazandı… Musk, Grok'u piyasaya sürdü

Yapay zeka savaşları hız kazandı… Musk, Grok'u piyasaya sürdü

Musk, Grok adlı sosyal medya platformunu geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın aldığını açıkladı ve xAI’nın...

Musk, Grok adlı sosyal medya platformunu geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın aldığını açıkladı ve xAI’nın bu platformdan anlık bilgilere erişebildiğini belirtti. Sohbet robotunun kullanıcılarla alaycı bir üslup benimsediğini ve mizahi yanıtlar verdiğini belirten Musk, Grok’un daha fazla kişilik kazanmasının şirketi rekabetin yoğun olduğu bir pazarda öne çıkarmayı amaçladığını ifade etti.

Elon Musk, geçtiğimiz hafta yapay zekanın insan işini geçersiz kılacağını öne sürerek bu alandaki önemli bir tartışmanın parçası olmuştu. Bu yılın başlarında xAI’ı kuran Musk, kısa sürede geliştirilen yapay zeka modelinin diğer rakip modellere karşı rekabet edebileceğini iddia ediyor.

xAI, daha önce Google DeepMind ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerinde çalışmış mühendislerden oluşan bir ekip tarafından geliştiriliyor. Bu ekip, Musk’ın 2015 yılında kurduğu ancak daha sonra ayrıldığı OpenAI gibi köklü rakipleri geride bırakma hedefiyle çalışıyor.

xAI, matematiksel sorgulara yanıt verme ve mantık gösterme yeteneği açısından OpenAI’nin GPT-3.5 modeline benzerlik gösteriyor. Ancak xAI, OpenAI’nin mart ayında tanıttığı GPT-4 modelinden geride olduğunu da kabul ediyor.

Grok, deneme sürecini tamamladıktan sonra yeni “Premium+” hizmetini aylık yaklaşık 16 dolar ücretle sunmaya başlayacak. Bu gelişmeler, yapay zeka alanındaki hızlı ilerlemelerin ve rekabetin bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme