• Haberler
  • Genel
  • Yapımına 500 bin Dolar harcanan duvar 72 saatte çöktü!

Yapımına 500 bin Dolar harcanan duvar 72 saatte çöktü!

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Salisbury kentinde, tehlikeli gelgit dalgalarını engellemek için 500 bin dolar harcanarak inşa edilen...

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Salisbury kentinde, tehlikeli gelgit dalgalarını engellemek için 500 bin dolar harcanarak inşa edilen kum şeridi, sadece 72 saat içinde yok oldu.

15 bin ton kum kullanılarak oluşturulan şeridin, plajdaki evleri dalgaların etkisinden korumak için tasarlandığı belirtildi.

Ancak şubat ayında tamamlanan şerit, dalgaların gücü karşısında dayanamayarak 3 gün içinde yok oldu.

Gönüllülerin oluşturduğu “Değişim için Salisbury Plajı Sakinleri” isimli organizasyon, kum şeridi olmasaydı hasarın daha büyük olacağını savundu.

Son aylarda deniz seviyesinin yükselmesi, kuvvetli rüzgarlar ve fırtınalar gibi birçok olumsuz hava olayıyla karşı karşıya kalan Salisbury’de, ocak ayında meydana gelen iki fırtına büyük maddi hasara yol açmıştı.

Meteorolog Jonathan Belles, bölgenin Atlantik Okyanusu’na yakınlığı nedeniyle yoğun yağış aldığını, ayrıca yılın büyük bölümünde kuzey enlemlerinden gelen güçlü jet rüzgarlarının etkisinde olduğunu ve Atlantik’te meydana gelen fırtınalardan da etkilendiğini söyledi.

Salisbury’deki ev sahipleri, sıklaşan iklim olayları nedeniyle eyalet yönetiminden yardım talep ediyor.

Yerel Fox59 haber kanalına göre, Cumhuriyetçi senatör Bruce Tarr, kum şeridin yeniden inşası için 1,5 milyon dolarlık bir eyalet fonu üzerinde çalışmalara başladı.

Tarr, Massachusetts plajlarında yapılaşmaya izin verilmediğini hatırlatarak kalıcı bir dalgakıran inşa edilmesinin mümkün olmadığını ve “çıkarlarımızı koruyacak doğal bir çözüm” üzerinde çalıştıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme