• Haberler
  • Genel
  • Yaralı Caretta Caretta’ya kurtarma müdahalesi 

Yaralı Caretta Caretta’ya kurtarma müdahalesi 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez temizliği sırasında Konak Pasaport İskelesi yakınlarında kıyıya vuran yaralı Caretta caretta...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez temizliği sırasında Konak Pasaport İskelesi yakınlarında kıyıya vuran yaralı Caretta caretta türü bir deniz kaplumbağasını kurtardı. Bitkin ve hasta durumda bulunan kaplumbağa, tedavi edilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Hayvan Polikliniği’ne götürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, Körfez’de gerçekleştirdikleri temizlik çalışmaları sırasında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bir Caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasıyla karşılaştı. Konak Pasaport İskelesi yakınlarında, bitkin ve halsiz bir şekilde kıyıya vuran deniz kaplumbağası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı Küçük Hayvan Polikliniği’ne getirildi. Yetişkin dişi kaplumbağanın ağırlığı yaklaşık 30 kilogramdı.

Haber

TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Hayvan Polikliniği’nde görevli Veteriner Hekim Burak Şen, deniz kaplumbağasında iç ve dış parazitler tespit ettiklerini belirtti. Şen, “Çok bitkin bir şekilde bulduğumuz deniz kaplumbağasında iç ve dış parazit tespit ettik. İlk tedavisini yaptık. Serum uyguladık. Kabuğunu sık sık nemlendirerek kurumasını önlüyoruz. Bu süreçte hayatta kalmasını sağlıyoruz. Durumu ilk geldiği güne göre çok daha iyi. Daha da iyi olacağını umuyoruz” dedi.

Haber

DOĞAYA YENİDEN KAZANDIRILACAK

Tedavi sürecinin ardından deniz kaplumbağası, İzmir Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Muğla’daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) nakledilecek. Burada kaplumbağanın rehabilitasyon süreci devam edecek ve doğaya yeniden kazandırılması hedeflenecek.

Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu özverili çalışması, deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve ekosistemin korunmasına katkıda bulunuyor.

LEYLA BİLGİ

 

 

 

Bakmadan Geçme