YARGININ SİYASALLAŞMASI BÜYÜK TEHLİKEDİR

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı...

YARGININ SİYASALLAŞMASI BÜYÜK TEHLİKEDİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2013’teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı

Mahkeme, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

“DÜŞÜNCEYİ PARMAKLIKLAR ARDINA MAHKUM ETMEK ÇÖZÜM DEĞİL”

Gezi Davası’nda çıkan karara ilişkin İzmir Gazeteciler Cemiyeti basın açıklaması yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptığı basın açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gezi Davası sanıklarının aldığı cezalar, Türkiye’nin demokrasi karnesine vurulan yeni bir darbe olmuştur. Yurttaşlarımızın hukukunu, adil yargılanma hakkını, bağımsız ve tarafsız bir hukuk sistemini savunmaya çalışan her bireyin düşüncelerini ifade etme hakkı vardır. Özgür düşünceyi ömür boyu demir parmaklıklara mahkum etmek çözüm üretmek değil, demokrasiyi mahkum etmektir.”

“YARGILANAN KİŞİLER DEĞİL, ÖZGÜR DÜŞÜNCE”

Yargının siyasallaşmasının büyük bir tehdit olduğunun altı çizilerek, “Yargının siyasallaşması başta gazeteciler olmak üzere muhalif düşünce açıklayan her meslek grubu, kişi ve kuruluş için büyük tehdittir. Tüm muhalif düşünenlere gözdağı vermek amacıyla alınmış bu kararlarla; yargılanan kişiler değil, özgür düşüncenin ta kendisidir. Asli amaç düşünceye gözdağı vermek olmamalıdır. Ne yazık ki gelişmeler giderek, Anayasa ile güvence altına alınmış olan Hukuk Devleti idealini kaybetmemize yol açmaktadır.”

“MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından adalet arayışından vazgeçilmeyeceği vurgulanarak, “Ancak adalet arayışımız, inancımız ve mücadelemiz bitmeyecektir. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme