Yarınlara İz Bırak ödülleri verildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeni İzmir Gazetesi iş...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeni İzmir Gazetesi iş birliği ile yapılan Yarınlara İz Bırak Okul Gazetesi Projesi’nde ödül kazananlar açıklandı.

Haber

İSRAFIN ÖNLENMESİNE TEŞVİK

Sayfa Manşeti dalında, İsrafın önlenmesi ve Kaynakların korunması amacıyla “Atık değil yapıt” başlığındaki yazılarıyla Ödemiş Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’nin hazırladığı sayfa, 1. lik ödülünü aldı.

Haber

BİRİNCİLİĞE LAYIK BULUNANLAR

Köşe Yazısı Dalında, İzmir Atatürk Lisesi’nden Defne Kaya’nın “Kavuşmanın Şiiri” 1. lik ödülünü kazanırken, Fotoğraf dalında, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nin “Tarih Sokağı” ile ilgili fotoğraf 1.nci seçildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, T.C. İletişim Başkanlığı ve Yeni İzmir Gazetesi’nin iş birliğinde Okul Gazetesi Projesi Ödül töreni gerçekleştirildi. Törende, Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, yarına iz bırak projesinin öğrenciler için önemini vurguladı. Dr. Yahşi, “Bugün, İzmir’in ruhunu, İzmir’in heyecanını, güçlü kalemiyle sayfalara, sütunlara adeta nakış gibi işleyen öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hakikati aktarmayı misyon edinen genç gazetecilerimizle gurur ve onur duyuyorum. Türk basını milli mücadele yıllarından bu yana milli birlik ve beraberliği sağlamak, görevini en iyi şekilde yerine getirmiş hepimizin sesi olmuştur.

İLETİŞİM OFİSİ KATKILARIYLA

Cumhurbaşkanlığı İzmir İletişim Ofisi ile birlikte hayata geçirdiğimiz projemiz, öğrencilerimizin son derece dinamik ve bir o kadar da kritik öneme sahip olan gazetecilik mesleğini tanıması için çok önemli bir misyon ifade ediyordu.  Şu anda bu salonda, geleceğin saygın gazetecilerini, yazarlarını, toplumun fikir ve kanaat önderlerini görmekteyim. Gençlerimizin heyecanına, öz güvenine ve tutkusuna şahitlik etmekten de mutluluk duymaktayım.  Bizim duamızla, şarkımızla bu toprakların en kıymetli cevheri olan evlatlarımızdır. Amacımız yarına ölmez bir eser bırakmaktır. Biliyoruz ki çabalarımız bu gayretlerimizi asla boşa çıkarmayacaklardır. Gelecekte güzel ülkemizin başarılı hikâyelerini sizlerin kaleminden dünyaya duyuracağız, anlatacağız. Projenin hayata geçmesinde emeği olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nin çok kıymetli mensuplarına, yöneticilerine, öğrencilerinize ve onlara yön veren öğretmenlerine ve kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah İzmir’de bu güzel proje gibi tüm Türkiye’de aynı heyecanı yaşayacağımız güzel çalışmalara İmza atmayı temenni ediyorum” dedi.

 “KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK”

Yeni İzmir Gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Atahan Keçeci  yarına iz bırak projesinin kısa bir zaman diliminde ve büyük bir gayret ile oluşturulduğunu vurguladı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Keçeci, “Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürüm, Sayın idareciler, Sayın okul müdürlerim ve bu saydığım unvanları alacak olan gençler. Bu projeyi yaparken özellikle heyecanlanarak bir an evvel başlamalıyız dedim. Okulların kapanmasına kısa bir süre kalmışken bu projeyi çalışmalarımıza dahil ettik. Öğrencilerimiz, çok güzel işler ortaya çıkardılar. Seneye daha büyük projeler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Bütün idareci ve öğrencilere katılım sağladıkları için teşekkür ediyorum” diyerek ifadelerini kaydetti.

YARINLARA İZ BIRAKTILAR

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel ise gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek konuşmasına şu şekilde başladı:

İl Milli Eğitim Müdürü ile böyle bir projede yer almaktan dolayı onur ve gurur duyduk. İl Milli Eğitim Müdürümüzün il genelinde 30 ilçe özelinde yaptığı çalışmaların tamamını çok yakından ve hassasiyetle takip ediyoruz. Aynı zamanda her bir okulumuzun bu projeye gösterdiği yoğun gayrete, zaman zaman heyecanınıza da şahit olduk. Bu bir başlangıçtır. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu projeyi daha da nitelikli hale getirerek yürütmeye devam ederiz. Gençler siz bizim yarınımızın gelecek nesillerisiniz. Dolayısıyla yarınlarımız sizlere emanet. Siz bu gayreti gösterirken biz de bunu görev olarak üstleniyoruz. Bilgiye ve öğrenmeye duyduğunuz ihtiyaç sizlerin karakterini şekillendirecektir. İçinde bulunduğumuz bilgi toplumu çağı bizim bilgiye ulaşmamızı çok kolaylaştırdı. Fakat bununla birlikte de doğru bilgiye ulaşmayı çok zorlaştırdı.

“NEYE İNANDIĞINIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Bu maalesef kendi içerisinde bir kaos oluşturmuş durumda. Sizlerin her açıdan donanımlı olmaya çalışırken değer yargılarınıza ve aynı zamanda da kutsallarınıza, inançlarınıza sahip çıkmanız gerekiyor. Çünkü inançlarınız hayal dünyanızı canlı tutacak dolayısıyla neye inandığınız çok önemlidir arkadaşlar. Eğer mutlu değilseniz lütfen hayatınızda en başa dönüp tekrar kurgulayın ve değer yargılarınızı sorgulayın. Her biriniz birer dijital okur-yazar, medya okur-yazarı ve aynı zamanda da dijital vatandaşsınız. Sosyal medya ve internette harcadığınız zaman sizler için çok önemli o yüzden lütfen seçici ve her fırsatta da sorgulayıcı olmaya gayret gösterin. Gazetecinin en önemli görevi kamuoyunu doğru ve objektif bilgilendirmektir. Bu meslek aslında kutsal bir meslektir ve bu kutsallığını da sürdürecek. Bizim bu proje ile hedeflediğimiz sizlerin her birinin kendi yeteneklerinizi gazetecilik mi habercilik mi anlamında sorgulamanız. Ya da bu işe sempatiniz varsa öğretmenleriniz, müdürleriniz ve bizlerin vasıtasıyla bu meslekte yer almanızı sağlamak. Bizim bu projedeki asıl hedefimiz buydu”

Haber

 “OKUL GAZETESİNİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Yüksel, projeye katılan öğrencilere hitap ederek başarı dilediğini söyledi ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Güncel rakamlarla şu anda Türkiye’de yaklaşık 22.000’den fazla basın kartına sahip gazetecimiz var arkadaşlar. Bugün itibarıyla İzmir’de basın kartı sahibi gazeteci sayımız yaklaşık 1200. Ve aynı zamanda yaklaşık 85’e yakın süreli yayınımız bulunmaktadır. Aynı zamanda yaklaşık 50’ye yakın haber sitesiyle. Ki Türkiye çapında da 450’ye yakın internet haber sitesiyle size sunmaya çalışan gazetecilerimiz bulunmaktadır.

UMARIM EMEKLER KARŞILIĞINI BULUR

Okul gazetesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu proje ile heyecanlanan arkadaşlarımız olmuştur. Umarım emekleriniz karşılığını bulur. Bütün okulların yaptığı projeleri tek tek kontrol ettik. Size yaptığınız çalışmalar ve gazetecilik mesleğine yaptığınız bu katkılar nedeniyle hem yöneticilerinize hem müdürlerinize hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığında çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Yeni İzmir Gazetesi çalışanlarına gösterdikleri gayret ve sabır için ve özellikle titiz çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

Haber

 “ÖDÜLLER SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ”

Açılış konuşmalarının ardından ödüle layık görülen isimler ödüllerini, Yeni İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Atahan Keçeci’nin elinden aldı.

 “ÖDÜLLER SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ”

Açılış konuşmalarının ardından ödüle layık görülen isimler ödüllerini, Yeni İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Atahan Keçeci’nin elinden aldı.

İşte Yarına İz Bırak Projesinin ödül sahipleri:

  • Sayfa Manşeti dalında, İsrafın önlenmesi ve Kaynakların korunması amacıyla “Atık değil yapıt” başlığındaki yazılarıyla Ödemiş Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’nin hazırladığı sayfa, 1. lik ödülünü aldı.
  • Köşe Yazısı Dalında, İzmir Atatürk Lisesi’nden Defne Kaya’nın “Kavuşmanın Şiiri” 1. lik ödülünü aldı.
  • Fotoğraf dalında, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nin “Tarih Sokağı” ile ilgili fotoğraf 1.lik ödülünü kazandı.

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, Yarına İz Bırak Projesi’nde ödüle layık bulunan Buca Şerife Bacı MTAL, Bergama Bilim Saat Merkezi ve Ödemiş Ayhan Kökmen Fen Lisesi’ni kutlayıp başarı sertifikalarını verdi.

KAYNAK: YENİ İZMİR GAZETESİ

 

 

Bakmadan Geçme