Yaş meyve sebze için rekor bekleniyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği her yıl kırdığı ihracat rekorlarına 2023 yılında yeni bir rekor...

Yaş meyve sebze için rekor bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği her yıl kırdığı ihracat rekorlarına 2023 yılında yeni bir rekor daha eklemek için hazırlıklara başladı.

Yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 2022 yılını 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracatla geride bıraktıkları, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 18,5’luk ihracat artış hızı yakalayarak ihracatlarını 272 milyon dolardan 322 milyon dolara taşıdıklarını açıkladı. Başkan Uçak, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız 2023 yılında 1,5 milyar dolar dövizi Türkiye’ye kazandırmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

“YÜZDE 22’SİNİ BİRLİK OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2022 yılı olağan mali genel kurulunda konuşan Uçak, “Pandemi, sel, yangın ve 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi ile ülkemiz son 3-4 yılda son derece zorlu süreçlerden ve sınavlardan geçti.. 797 ihracatçı firmamız ile ihracatımızı yüzde 6 oranında artışla 1 milyar 250 milyon dolara çıkararak, Türkiye’nin 5,5 milyar dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının yüzde 22’sini Birlik olarak gerçekleştirmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

“257 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT PERFORMANSI”

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin geniş ürün gamı içerisinde 2022 yılında ihracat şampiyonunun 257 milyon dolarlık ihracat performansıyla turşu grubunun olduğun altını çizen Uçak, “Üzüm, Kiraz, Mandalina, Dondurulmuş meyveler, konserve sebzeler, kurutulmuş domates ve domates salçası, İhracatımızda ön plana çıkan ürünler oldu.2023 Yılı ilk çeyreğinde yüzde 18 artışla ihracatımızı 272 milyon dolardan 322 milyon dolara çıkardık. Bu artış hızı ile 2023 yılında, bir milyar dört yüz milyon dolar olan hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızdan eminim. Bizler, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ithafen bir buçuk milyar barajını aşmak için çalışacağız. Sizlerle birlikte bu hedefi yakalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

 

 

Bakmadan Geçme