• Haberler
  • İzmir
  • Yaşar Eğitim Kültür Vakfı’ndan Baran'a eğitim bursu!

Yaşar Eğitim Kültür Vakfı’ndan Baran'a eğitim bursu!

Baran Dağdeviren, 42. Pınar Çocuk Resim Yarışması'na Adıyaman'dan katıldı. 'Benim için Cumhuriyet' temasıyla düzenlenen yarışmada ön...

Baran Dağdeviren, 42. Pınar Çocuk Resim Yarışması’na Adıyaman’dan katıldı. “Benim için Cumhuriyet” temasıyla düzenlenen yarışmada ön elemeyi geçen Baran Dağdeviren, mansiyon ödülü aldı. ‘Cumhuriyet’in onun için büyük anlamları olsa da o, küçücük yüreğinde taşıdığı travmaların, içinde bulunduğu şartların etkisinde pastel çalışmasıyla duygularını resmetti.

Haber

Ne Olmuştu?
Bu da Baran’ın Cumhuriyet’i
8 ay önce

Katılan çocukların çoğunluğu Cumhuriyet’i rengarenk kalemleriyle yemyeşil bir ova, çocukların el ele koşup gülüştükleri bir yayla, bazılarıysa koskoca bir orman olarak anlatırken. Baran’ın su alan çadırlarını resmetmişti. Baran’ın çiziminde depremin izleri vardı, bölgeden yarışmaya katılan diğer arkadaşlarının çalışmalarında olduğu gibi.

Baran için mansiyon ödülünden sonra güzel bir haber de bugün geldi. Yarışmayı düzenleyen Pınar firmasının girişimiyle Yaşar Eğitim Kültür Vakfı’ndan 1 yıllık eğitim bursu verildi. 1 yıl boyunca eğitim giderleri karşılanacaktı Baran’ın. Baran’la birlikte deprem bölgesinden Pınar’ın Resim Atölyesi çalışmalarına katılan ve ön elemelerden geçerek yarışmaya katılmaya hak kazanan 5 çocuğa da, Yaşar Eğitim Kültür Vakfı’ndan eğitim burs desteği sağlandı. Geleceklerine daha sağlıklı adımlar atabilecekleri eğitimleri için.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme