Yaz mevsimi estetik için uygun olmayabilir

Günümüzde kadınlar kadar erkeklerin de ilgi gösterdiği estetik cerrahi müdahaleler için uyaran uzmanlar, bazı estetik operasyonları...

Yaz mevsimi estetik için uygun olmayabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzde kadınlar kadar erkeklerin de ilgi gösterdiği estetik cerrahi müdahaleler için uyaran uzmanlar, bazı estetik operasyonları yaz mevsiminde yaptırmanın sakıncaları olabileceğini açıkladı. Estetik cerrahi işlemlerin her mevsimde yapılabileceğini, fakat bazı mevsimlerin özel estetik işlemleri Medikal Estetik Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, “Yüz ve boyun germe ameliyatı gibi yüz ve boyna ciddi müdahalenin yapıldığı estetik cerrahi işlem, yaz mevsiminde uygun olmayabilir. Böyle işlemlerin güneşten daha rahat korunabileceğimiz soğuk mevsimlerde yapılması daha uygun” dedi.

“KALICI AMELİYAT İZLERİNE DİKKAT!”

Bazı mevsimlerin özel estetik işlemleri için daha uygun olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yakup Çil, “Cerrahi işlem ne kadar ciddiyse, vücudun dışa açık bölümüne yapılıyorsa o bölgeyi güneş ışınlarından ve dış etkenlerden korumak o kadar zorlaşıyor. Bu nedenle yüze ve boyna yapılan işlemler yaz mevsimine uygun işlemler olmayabilir. Böyle işlemlerin güneş ışınlarından korunabileceğimiz soğuk mevsimlerde yapılması daha uygun olabilir. Güneş ışınlarına direk maruz kalan ve güneş ışınlarından korunması zor olan yüz ve boyun ameliyat bölgesinde ameliyat sonrası kalıcı renk değişiklikleri oluşabilir. Ameliyat kesi bölgeleri daha koyu bir renk ile iyileşebilir. Dolayısıyla, daha belirgin ve kalıcı ameliyat izlerine sahip olunabilir” diye konuştu.

“ÖZEL GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ KULLANIN”

Yaz aylarında estetik işlem yaptıranlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Çil, “Yüz ve boyun bölgesine işlem yapıldıysa güneşten koruyucu kremler uygulanmalı. Yüzün güneş ışınlarına maruz kalmaması için geniş çevreli şapkalardan kullanmamız faydalı olabilir. Göz çevresini de koruyacak şekilde üretilen özel güneş gözlükleri faydalı olabilir. Yağ aldırma işlemi yapılan bölgelergüneş ışınlarından korunmalı. Liposuction ameliyatı sonrası vücutta oluşan ekimoz adı verilen morarmalar kendiliğinden 2-3 hafta içerisinde geçer. Eğer güneşlenirsek, kalıcı renk değişiklikleri oluşabilir. İşlem sonrası giydirilen özel korseleri sıcakta kullanmak da rahatsızlık verir” dedi.

“ÜSTSÜZ GÜNEŞLENMEYİN”

Meme estetiği işlemi yaptıranlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Çil, şöyle konuştu; “Bronzlaşmak için üst bölgeyi açıkta bırakacak şekilde güneşlenmemek gerekir. Aksi halde estetik meme cerrahi bölgelerinde kalıcı izler ve renk değişiklikleri oluşabilir. Ameliyat kesi bölgelerini güneş ışınlarından koruyacak şekilde kapatmak ya da sutyen kullanmak gerekir. Sonuç olarak tüm estetik işlemler her mevsimde yapılabilir olsa da yaz döneminde güneş ışınlarının ameliyat bölgelerinde ortaya çıkarabileceği renk değişiklikleri, kalıcı ve belirgin ameliyat izlerinden korunmak için, uygun tedbirleri almak ve daha fazla güneş ışınlarına dikkat etmek faydalı olur.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme