• Haberler
  • Gündem
  • Yazar Sevhan Beğendi Foça Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşacak

Yazar Sevhan Beğendi Foça Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşacak

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, kitaplarını yazarken Foça'dan esinlendiğini söyleyen Beğendi, 'Foça beni hayata bağlayan özel...

Yazar Sevhan Beğendi Foça Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, kitaplarını yazarken Foça’dan esinlendiğini söyleyen Beğendi, “Foça beni hayata bağlayan özel bir yer. Burada geçirdiğim 25 yılın her anını coşkuyla yaşadım, yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Kitap yazma motivasyonun “Foça’yı, insanları, kadınları, doğayı ve hayvanları seviyorum. Savaşı, yıkımı, zulmü ve haksızlığı sevmiyorum” olduğunu söyleyen Beğendi, “Foça beni hayata bağlayan özel bir yer, burada geçirdiğim 25 yılın her anını coşkuyla yaşadım” diye konuştu.

“YENİ ROMANI GÖRSEL OLARAK OKURLA BULUŞTURACAĞIM”

“Genç edebiyatçıları çok beğeniyorum” diye konuşan Beğendi, en etkilendiği yazarın Murathan Mungan olduğunu söylüyor. Beğendi, son kitabı hakkında ise şu bilgileri verdi; “Günümüzde görsellik hâkim. Bundan dolayı yazmakta olduğum son romanı bir sağdan bir soldan bir aşktan esinlenerek, görsel olarak okura ulaştıracağım.”

SEVHAN BEĞENDİ KİMDİR?

Sevhan Beğendi, 1956 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü yüksek lisans programını 40 yaşından sonra tamamlayan Beğendi, ilk kitabı ‘İstanbul’un Sokak Kardelenleri’ni sokak çocuklarına adadı. Mübadeleyi konu aldığı ikinci kitabı ‘Aliler ile Eleniler’den sonra kadınlara yönelik ‘Haydi Kadınlar Sahneye’ isimli bir tiyatro oyununu kaleme aldı. Bu eseri Foça’da yönetmenliğini yaparak sahneledi.

HABER MERKEZİ

Özel Haber

Bakmadan Geçme