• Haberler
  • Spor
  • Yelken Olimpiyat Takımı'na Urla'da ilk kamp tesisi

Yelken Olimpiyat Takımı'na Urla'da ilk kamp tesisi

Urla İçmeler Koyu'nda İzmir Valiliği Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 30 dönüm arazi Türkiye'nin ilk Yelken Olimpik Kamp Merkezi inşa edilmesi için 20 yıllığına Türkiye Yelken Federasyonu'na tahsis edildi

Türkiye’de yelken sporunu geliştirmek için faaliyet gösteren Türkiye Yelken Federasyonu’na arazi desteği geldi. Başkanı İzmirli olan federasyonun tesis kurabilmesi için 30 dönüm arazi İzmir Valiliği kararı ile federasyona tahsis edildi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, 1957 yılında olimpik spor dalı olan yelkeni ülkemizde geliştirmek için kurulan Türkiye Yelken Federasyonu’nun kendine ait bir kamp merkezinin bulunmadığını hatırlatarak, 2017 yılında seçildiğim federasyon başkanlığında öncelikli hedef ve amacının uluslararası standartlarda bir Yelken Kamp Merkezi kurmak olduğunu vurguladı.
 
Yeniizmir.com’a Urla İçmeler’de federasyona arazi tahsis edilmesi hakkında özel açıklama yapan Özlem Akdurak, ‘’Kamp tesisi kurulması amaç ve hedefi doğrultusundaki girişimlerimiz 2019 yılında sonuç verdi. Çok sayıda yelken kulübü ve okulunu barındıran, coğrafi özellikleri ve rüzgâr istatistikleri ile yelken sporunun her branşını yapmaya elverişli olan İzmir Urla İçmeler koyundaki yaklaşık 30 dönüm arazi İzmir Valimiz, Urla Kaymakamımız ve Gençlik Spor İl Müdürümüzün desteği ile İzmir Valiliği Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yirmi yıllığına Türkiye Yelken Federasyonu’na tahsis edildi’’ dedi.

2025’TE 420 DÜNYA ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
 
Tahsis edilen arazi üzerinde yapılması planlanan Yelken Olimpik Kamp Merkezi inşası ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde yürüttükleri spor tesis alanı imar plan değişikliği başvurularının Bakanlık tarafından uygun görüldüğünü veprojenin son aşama olan askı sürecine girdiğini açıklayan Akdurak, ‘’Dünyadaki örnekleri incelenerek inşa edilecek olan Yelken Olimpik Kamp Merkezi’nin uluslararası standartlarda olmasının yanı sıra doğa dostu bir yapıya sahip olmasına özellikle önem verdik. Yelken Olimpik Kamp Merkezi ilk olarak 2025’de Federasyonumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 420 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.  Bu Şampiyona ile birlikte kamp merkezimizin antrenmanlarına yüzlerce sporcumuzun dahil edilebileceği yabancı sporcuları ağırlayacak bir merkeze dönüşmesini hedefledik’’ diye konuştu. 

Yelken Olimpiyat Takımı'na Urla'da ilk kamp tesisi

Federasyon Başkanı Özlem Akdurak, askı süreci bittikten sonra inşasına hemen başlanacak ve 2025’te kullanıma açılacak Yelken Olimpik Kamp Merkezi’nin sağlayacağı faydalar hakkında şu bilgileri paylaştı; ‘’Ülkemizin ilk yelken kamp merkezi olması nedeniyle spor turizmine önemli katkılar sağlayacak, İzmir iline ayrıca katma değer yaratacak, başta yakın civar çocukları olmak üzere Türkiye’nin her köşesinden gelecek çocuklarımızın yelken sporcusu olarak yetişmesinde önemli rol oynayacak. Yelken sporunda ülkemizin ve sporcularımızın adı uluslararası arenada her geçen gün daha fazla anılmakta, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında derece ve madalya kazanımlarımız çoğalmaktadır. Sağlanan bu başarıda başta Olimpik sporcularımız olmak üzere Milli Takım sporcularımızın yılın büyük bir kısmında rakipleri ile birlikte yurt dışında yaptıkları hazırlık çalışmalarının önemli bir payı bulunmaktadır.  Planlanan Yelken Olimpik Kamp Merkezi ülkemizde Yelken Milli Takımlarının kullanımına tahsis edilecek olup, sporcularımızın gelişimine destek olacağı gibi bulunduğu coğrafyanın özellikleri nedeniyle kamp yapmak üzere uluslararası arenada birçok ülkenin ilgisine de mazhar olacaktır.’’
 
 

Bakmadan Geçme