Yeni buluşlara zemin hazırlanacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı'nın (DEPARK) Balçova'daki Teknoloji Geliştirme Bölgesine (TGB-2), Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla TGB-3...

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nın (DEPARK) Balçova’daki Teknoloji Geliştirme Bölgesine (TGB-2), Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla TGB-3 alanı ek olarak tahsis edildi. Teknoloji ekosistemini 6 bin 61 metrekare daha büyüten DEÜ, milli teknoloji hamlesine katkı sunacak buluşlara yeni Teknoloji Geliştirme Bölgesinde imza atmaya hazırlanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir teknoloji üssü kurmak için yoğun çaba harcadıklarını ve çok çalıştıklarını vurgulayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, TGB-3 alanımız ile sağlık ekosistemine daha kapsamlı bir biçimde hizmet vermeye devam edeceğiz. Buradaki 3 bin metrekareye yayılan üç katlı binamız, Ar-Ge firmalarına ev sahipliği yaparak; ülkemizin milli teknoloji hamlesine uygun ilerlemeler kaydetmesine katkıda bulunacak” dedi.

‘GURURLUYUZ’

DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir ise DEPARK TGB-3 alanının ilanı ile birçok yeni firmanın taleplerinin karşılanacağını belirterek, “Birçok Ar-Ge projesinin geliştirilmesine katkı sağlayacak bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak, yerli ve milli teknolojileri desteklemeyi sürdüreceğiz. DEPARK bugün büyüme hedefleri doğrultusundaki önemli adımlarından birini atmanın gururunu yaşıyor. TGB-3 bölgesinin ülkemiz başta olmak üzere; üniversitemiz ve İzmirimiz için çok değerli katkılar sunacağına inanıyoruz. DEPARK’ın kısa sürede hızla büyümesi yolundaki emekleri için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür ediyor; yeni TGB-3 bölgemizin ülkemize ve İzmirimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Bülteni

 

Bakmadan Geçme