• Haberler
  • Gündem
  • Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir?

Bilindiği gibi Fahrettin Koca, 10 Temmuz 2018 tarihinde Sağlık Bakanı olarak göreve başlamış ve mevcut kanide...

Bilindiği gibi Fahrettin Koca, 10 Temmuz 2018 tarihinde Sağlık Bakanı olarak göreve başlamış ve mevcut kanide en uzun bakanlık yapan isimlerden biri olarak görevini 1 Temmuz 2024’e kadar sürdürmüştü.
Bu süre zarfında, özellikle COVID-19 pandemisi sırasında Türkiye’nin sağlık politikalarını yönetti ve kamuoyunun dikkatini çekti. Bu uzun görev süresinin sonunda 2 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Fahrettin Koca’nın yerine Sağlık Bakanı olarak Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?
2 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olduktan sonra, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı unvanını aldı. Kariyerine SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak devam etti​.

1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi’nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başasistan olarak görev yaptı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim olarak çalıştı​.
2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Profesör unvanını aldı. 2012’de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği’nde Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı ve daha sonra Genel Sekreterlik görevini üstlendi. 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü oldu ve bu görevini 2024 yılına kadar sürdürdü​.

Prof. Dr. Memişoğlu, Beykent Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır ve ulusal ve uluslararası dergilerde birçok bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır​.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme