Yeni şampiyonlar yetiştirecek

Brezilya'daki 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’ndan gümüş madalyayla dönen Kadın Hentbol Milli Takımı oyuncusu Selin Başaran,...

Yeni şampiyonlar yetiştirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Brezilya’daki 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’ndan gümüş madalyayla dönen Kadın Hentbol Milli Takımı oyuncusu Selin Başaran, aynı başarıyı öğrencilerinin de yaşamasını hedefliyor. Spora çocukluk döneminde yaz okullarında voleybol, tekvando, futbol, yüzme ve hentbol gibi branşlarda eğitim alarak başlayan Başaran, lisede beden eğitimi öğretmeninin kendisini hentbol takımına dahil etmesiyle lisanslı sporcu oldu. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Selin Başaran, 17 yaşında TMO Ankara takımı ile Türkiye Hentbol Kadınlar Süper Lig şampiyonluğunu yaşadı.

UYUM SORUNUNU SPORLA AŞTI

Selin Başaran, yaptığı açıklamada, doğuştan işitme kaybı olan biri olarak yıllarca duyanlarla birlikte sportif becerilerini sergilemeye çalıştığını, zaman zaman uyum sorunu yaşasa da spora olan sevgisi ve azmi sayesinde bugünlere geldiğini söyledi. Öğrencilerine hedeflerin önüne engel konulamayacağını gösterdiğine inandığını dile getiren Başaran, başarılı sporcular yetiştirmeye odaklandığını söyledi. 2020 yılında atandığı okulda salgın nedeniyle öğrencileriyle bu yıl tanışma imkanı bulduğunu dile getiren Başaran, Brezilya dönüşü okulda coşkuyla karşılandığını ve bu durumun kendisini çok etkilediğini anlattı. Artık kırklı yaşlara geldiğini, sporculukta durma zamanının geldiğini dile getiren Başaran, antrenörlük hedefleri kapsamında öğretmenlikle işe başladığını, yetiştireceği öğrencileri hentbola kazandırmak istediğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme