• Haberler
  • Ekonomi
  • Yeni vergi paketi ile alışveriş yapıp fiş almayan yandı!

Yeni vergi paketi ile alışveriş yapıp fiş almayan yandı!

Vergi paketi TBMM Genel Kurulu’na götürülüyor. Paketin içerisinde vergi kaybının engellenmesi ve caydırıcılığının artırılması için yeni...

Vergi paketi TBMM Genel Kurulu’na götürülüyor.

Paketin içerisinde vergi kaybının engellenmesi ve caydırıcılığının artırılması için yeni önlemlerin yer aldığı belirtilirken fiş vermeyen işletmelere 10 bin TL, fiş almayan müşteriye de 5 bin TL ceza verileceği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırımlı ceza maddeleri nedeniyle hem işletmelerin hem de tüketicilerin ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri konuşuluyor.
vergi kayıp ve kaçağını caydırıcı cezalarla önlemeyi hedefleyen Hazine ve

ÇOCUĞA 5 BİN TL CEZA

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği üyeleri (TÜRMOB) cezaların orantısız biçimde belirlendiğini söyledi.

Meclis’e getirilecek yasa teklifine göre bakkala ekmek veya sakız almaya giden ama fişini almayan bir çocuğa 5 bin lira ceza kesilebilir. Yasaya göre Öte alışverişini yaptıktan sonra fişini almayan müşterilere, alışverişin tutarına, yaşına, alışveriş yaptığı ürünlere bakılmaksızın 5 bin TL ceza kesilebilecek.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme