Yenidoğan çetesinin duruşması 2. gününde: Sanıkların ifadeleri ortaya çıktı!
İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalkarlık sonucu ölümlerine yol açan 'Yenidoğan Çetesi' davası, ikinci gününde devam ediyor.
İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalkarlık sonucu ölümlerine yol açan ‘Yenidoğan Çetesi’ davası, ikinci gününde devam ediyor.
Duruşmada, tutuklu sanıklardan Hasan Basri Gök, savunmasında dikkat çeken ifadeler kullandı. Gök, "Sağlıklı bebekler çok uzun süre yoğun bakımda kaldıkları için, entübe oluyordu. Entübe olunca da kendi hastanelerine sevki yapılıyordu" dedi.
İstanbul’da bebek ölümlerine yol açan ve sağlık sistemini suistimal ederek haksız kazanç elde eden çeteye yönelik davada, 47 sanık, bunlardan 22’si tutuklu olarak yargılanıyor. Çetenin, doğumdan sonra sağlıklı bebekleri yanlış bir şekilde uzun süre yoğun bakımda tutarak, çeşitli ihmallerde bulundukları ve bu durumun bebeklerin ölümüne yol açtığı iddia ediliyor.
“BEBEK 45 GÜN YAŞADI”
Duruşmada, sanıklardan Hasan Basri Gök, mahkeme başkanının kendisiyle Mehtap Sayar arasında geçtiği iddia edilen "Mehtap, 50 satürusyonlu çocuk mu olur, öldür" cümlesine yönelik, "Bebeklere bunu mu yapıyordunuz?" sorusunu yöneltti. Sanık Gök, bebeklerin yaşama şanslarının olmadığını öne sürerek, "Bebek 45 gün yaşadı. Bebeği görmedim bilmiyorum. Çirkin bir cümleydi. Diğerlerine göre yaşama şansı yoktu bebeğin. Bebeğin nabzı belli bir seviyede tutuluyordu. Bu da sürekli kalbinin durmasına neden oluyordu. Ben bebeği görmek istedim ama kalbi durmuştu" şeklinde ifade verdi.
“UZUN SÜRE YOĞUN BAKIMDA KALDIKLARI İÇİN, ENTÜBE OLUYORDU”
Hasan Basri Gök, savunmasına devamında şu ifadeleri kullandı: "Bebeğin sevk olmaması gerekiyordu ama sevk olduğu için öldü. Doğukan denetimde birileriyle konuştu ama kimlerle konuştu bilmiyorum. Birileriyle konuştuğunu ve hastanelere yönelik büyük gizli bir soruşturma olduğunu duyduğunu söyledi. Sağlıklı bebekler çok uzun süre yoğun bakımda kaldıkları için, entübe oluyordu. Entübe olunca da kendi hastanelerine sevki yapılıyordu. Bebeklere müdahale için normalde gece ve gündüz doktor olması gerekiyordu ancak doktor olmadığı zaman hemşireler bebeklere müdahale ederlerdi."