• Haberler
  • Çevre
  • Yenilenebilir enerji hedefi 7 yıl önce gerçekleşti

Yenilenebilir enerji hedefi 7 yıl önce gerçekleşti

2023'te Amazon, tüm operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullandığını duyurdu. Firma, bu hedefe 7 yıl önce ulaşmış oldu.

Amazon, 2030 yılına kadar küresel operasyonlarında tüketilen elektriğin tamamını yüzde 100 yenilenebilir enerji ile karşılamayı hedeflemişti. Şirket, bu hedefe planlanandan yedi yıl önce ulaştığını duyurdu. Amazon, bu başarıyı dört yıl üst üste dünyanın en büyük kurumsal yenilenebilir enerji alıcısı olarak ve 500'den fazla güneş ve rüzgar projesine milyarlarca dolar yatırım yaparak elde etti.

Şirket ayrıca, 24 binden fazla elektrikli araçla 680 milyon paket teslimatı gerçekleştirdi ve karbon yoğunluğunu yüzde 13, karbon ayak izini ise yüzde 3 oranında azalttı. Amazon, ambalaj kullanımını azaltma çabaları kapsamında, 2015'ten bu yana sevkiyat başına ambalaj ağırlığını yüzde 43 oranında düşürdü ve 2023 yılında 3 milyon metrik tondan fazla ambalajın oluşumunu engelledi.

Türkiye'de “Ek Amazon ambalajı olmadan gönderilir” programını başlatarak, ilave ambalaj kullanımını azaltan şirket, afet bölgelerinde de önemli yardımlar gerçekleştirdi. 2023 yılında dünya çapında 44 afet olayında 2 milyondan fazla ürün bağışında bulunan Amazon, Türkiye'deki depremler sonrası bölgeye acil yardım malzemeleri gönderdi ve Hatay'da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'ni kurarak 2 bin 500'den fazla kişiye destek sağladı.

Bakmadan Geçme