• Haberler
  • Gündem
  • Yerel seçimde bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı belirlendi!

Yerel seçimde bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı belirlendi!

YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, seçim malzemelerinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanması için bir sandık bölgesindeki seçmen...

YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, seçim malzemelerinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanması için bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının belirlendiği bildirildi.

YSK, tasarruf ilkelerini dikkate alarak, seçmenlerin en az iki farklı seçim türü için oy kullanacakları düşünülerek bir sandık bölgesindeki seçmen sayısını 350 olarak belirledi.

Seçim takvimi 1 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu, 2 Ocak’ta seçime katılabilecek siyasi partileri duyuracak ve 27 Ocak 2024’te bu partilerin birleşik oy pusulasındaki sıralamasını belirleyecek.

Seçmen kütükleri 7 Şubat’ta kesinleşecek ve seçmenlerin oy kullanacakları yerler ile sandık bilgileri belirlenmeye başlanacak, bu süreç 11 Şubat’ta tamamlanacak.

Siyasi partiler, aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar teslim edecekler. Kesin aday listeleri ise 3 Mart Pazar günü il ve ilçe seçim kurulları tarafından ilan edilecek.

Seçim propaganda süreci 21 Mart’ta başlayacak ve oy kullanma günü olan 31 Mart’ta, Mart ayının son pazar gününde gerçekleşecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme