• Haberler
  • Siyaset
  • Yeşil Sol Parti: İzmir genelinde 60 adet seçim bürosu açılışı yaptık

Yeşil Sol Parti: İzmir genelinde 60 adet seçim bürosu açılışı yaptık

Özlem Kara   Yeşil Sol Partinin seçim çalışmalarından bahseder misiniz? Seçim çalışmalarımız İzmir'in her iki bölgesinde...

Yeşil Sol Parti: İzmir genelinde 60 adet seçim bürosu açılışı yaptık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlem Kara

 

Yeşil Sol Partinin seçim çalışmalarından bahseder misiniz?

Seçim çalışmalarımız İzmir’in her iki bölgesinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. Her iki bölgede 28 milletvekili adayımızla halkımızla buluşarak, onlara Yeşil Sol Partiyi tanıtmak ve seçim programımızı anlatmak için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl ve İlçe örgütlerimizin yanı sıra İzmir genelinde 60 adet seçim bürosu açılışı yaptık. Seçim bürolarımızda yüzlerce partili ve gönüllülerimizle girmedik mahalle, sokak, ev bırakmamak hedefiyle çalışıyoruz.

Diğer yandan ilk defa seçime giriyor olmamız nedeniyle ilçe seçim kurullarında ve sandık kurullarında partimize görev verilmiyor olmasına karşın gerek ilçe seçim kurullarında parti temsilcisi, gerekse seçim sandıklarında parti görevlisi belirleme çalışmalarımız devam etmektedir. İktidarın oy hırsızlığına karşı her sandıkta en az iki görevli arkadaşımızın yer alması konusunda ilçe örgütlerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Yine ilçelerimizde anons araçlarımız mahalle aralarında dolaşarak partimizin sesini ve sözünü halkımıza ulaştırırken, şehir merkezlerinde açılan seçim stantlarında seçim broşürlerimizi ve diğer malzemelerimizi halkımıza ulaştırıyoruz.

Haber

Seçim çalışmaları esnasında gördüğünüz ilgiden memnun musunuz?

AKP- MHP iktidarının uyguladığı politikalar nedeniyle ülke çoklu bir kriz yaşamaktadır. Tek adam rejiminin bir yandan pahalılık, işsizlik, yoksulluk üreten politikaları diğer yandan toplumu kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı uygulamaları ülke genelinde olduğu gibi İzmir’de de büyük bir öfke ve tepkiye neden olmuş durumda.

Son olarak Kahraman Maraş merkezli ve 11 ilimizi derinden etkileyen depremde onbinlerce canımızı iktidarın ihmalleri sonucu kaybetmiş olmamız., depremin ardından ilk birkaç gün devletin hiçbir kurumunun deprem bölgesinde olmayışı, insanlarımızın enkaz altında ölüme terkedilmiş olması ülke genelinde büyük bir öfke ve tepkiye neden oldu. Depremin ardından 2,5 ay geçmiş olmasına rağmen bölgede hala sorunlar çözülebilmiş değil.

İktidar artık yönetebilme gücünü ve toplumsal meşruiyetini kaybetmiş durumdadır. Diğer yandan Millet ittifakının içinde yer alan partilerin birbirinden çok farklı duruşları topluma güven vermemektedir.  Öyle olunca sözüyle, eylemiyle halkın taleplerine ve sorunlarına çözüm önerisi sunan partimiz halkımız tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Dolayısıyla bu ilgi bizi mutlu etmektedir. Ve kötülük üreten AKP- MHP iktidarını tarihin çöp sepetine göndereceğimize olan inancımızı artırmaktadır.

 

“VEKİL SAYIMIZI İKİYE, ÜÇE KATLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 İzmir’deki oy oranınız nedir? Meclise kaç vekille gitmeyi planlıyorsunuz?

Parti olarak İzmir özelinde her hangi bir anket yaptırmadık. Değişik firmalarca yapılan anketlerde Yeşil Sol Parti adı altında seçime katılan emek ve Özgürlük ittifakının oy oranı yüzde 13-15 olarak ölçülmektedir.   Fakat bizim hedefimiz % 20’dir.  Bileşeni olduğumuz HDP’nin 2018 seçimlerinde İzmir genelinde 335 bin oyu ve her iki bölgede birer olmak üzere 2 milletvekili oldu. Biz bu seçimlerde oyumuzu ve vekil sayımızı ikiye, üçe katlamak için çalışıyoruz.

 İzmir halkı neden Yeşil Sol Parti’ye oy vermeli?

Bugün Türkiye’de, statükocu, milliyetçi, militarist, doğa düşmanı, muhafazakar ve piyasacı güçlerle sermaye egemenliğine karşı duran, toplumu boğan bu güçlere karşı geniş bir toplumsal desteğe dayanarak mücadele eden, eşitlikçi, özgürlükçü, ekolojist bir parti olduğu için İzmir halkı Yeşil Sol Parti’ye oy vermeli,

Kimsenin aç ve açıkta olmadığı, adil, özgürlüğün gerçekten solunduğu, bütün sorunların serbestçe tartışıldığı, ekolojik tahribatın yaşanmadığı, canlı yaşamın tehdit altında olmadığı, kimsenin dinsel, cinsel ve etnik kimliğini gizlemediği, kimseye bu tür kimliklerin zorla dayatılmadığı, tarihiyle ve bütün komşularıyla barışık özgür ve demokratik bir Türkiye isteniyorsa İzmir halkı Yeşil Sol Parti’ye oy vermeli.

 

Son olarak 14 Mayıs seçimleri sizin için neden önemli?

14 Mayıs seçimleri ile bir şeye karar verilecek. Ya ülkeyi karanlığa çeviren, baskı ve zulüm iktidarı gönderilecek, ya da Faşizm kurumsallaşacak, daha fazla baskı ve zulüm göreceğiz.

Bu nedenle bu seçim çok önemli. Önceliğimiz tek adam rejiminden kurtulmaktır. Yani, Recep Tayyip Erdoğan’ı koltuğundan indirmektir. Biz buna inanıyoruz. Bizim için seçimin en önemli yanı Milletvekili seçimidir. Oluşacak yeni meclis  Eşit, özgür, bir arada, demokratik ve doğayla uyumlu bir ülkenin geleceği için önemli bir rol oynayacaktır.   Tek adam rejiminden kurtulmak önemli ancak sorunların çözümü için cumhuriyetin demokrasi ile buluşması önemlidir. Bu buluşmanın sağlanması, halkın sorunlarının çözümü için partimizin mecliste daha çok vekil ile temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bakmadan Geçme