Yılın ilk kiraz hasadı yapıldı

Kemalpaşa'da yılın ilk kiraz hasadı gerçekleştirildi. Hasat törenine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de video...

Yılın ilk kiraz hasadı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemalpaşa’da yılın ilk kiraz hasadı gerçekleştirildi.

Hasat törenine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de video konferans ile katıldı. İlçe, Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olup, İzmir’in yüzde 85’ini ve Türkiye’nin yüzde 12’sini karşılıyor.

Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Kemalpaşa ilçesinde, üreticilerin merakla beklediği kiraz hasadı başladı.

Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesi’nde, üretici Mehmet Akdemir’e ait kiraz bahçesinde ilk hasatlar yapıldı. Bakan Kirişçi, üreticilere bereketli bir hasat sezonu diledi. Bakan Kirişçi, üreticilere bereketli bir hasat sezonu diledi.

3 milyona yakın kiraz ağacının bulunduğu ilçede, haziran ayının sonuna kadar hasat sürecek.

Kuzey Yarım Küre olarak anılan bölgede erken hasat edilen Kemalpaşa’nın ünlü kirazı, rakiplerinden; aroma, kalite ve renk olarak ta ayrılıyor. İlçe kiraz üretiminde İzmir’in yüzde 85’ini, Türkiye’nin ise yüzde 12’lik kısmını karşılıyor.

Hasat programına ayrıca; Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ile çiftçiler katıldı.

Haber Merkezi (MM)

Bakmadan Geçme