Yıllık kira artış oranı kimler için yüzde 25?

Kira uyuşmazlıklarıyla ilgili olarak avukat Mehmet Harun Elçi, son 2-3 yılda artış yaşandığını ve kira artış...

Yıllık kira artış oranı kimler için yüzde 25?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kira uyuşmazlıklarıyla ilgili olarak avukat Mehmet Harun Elçi, son 2-3 yılda artış yaşandığını ve kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını belirtti. Elçi, konutlar açısından bu sınırın geçerli olduğunu, ancak işyerleri için ise 12 aylık TÜFE ortalaması oranının kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber

Mülk sahiplerinin kiracılardan tahliye taahhüdü talep ettiğini ve bu taahhüdün usulüne uygun olması halinde kiracının tahliyesinin talep edilebileceğini açıkladı. Ayrıca kira süresinin sona ermesi nedeniyle mülk sahiplerinin kiracının tahliyesini istemesinin yasal olmadığını ifade etti.

Haber

MÜLK SAHİPLERİ KİRACIYI NASIL TAHLİYE EDEBİLİR?

Elçi, mesken kiralarında yıllık yüzde 25 oranında artışın dışında 1 Temmuz 2023’e kadar başka bir artış olmadığını belirtirken, işyerleri için ise TÜFE oranındaki artışı kabul etmeyen ve yüzde 25 artış yaparak kira bedelini ödeyen kiracıların gözlemlendiğini dile getirdi. Ülkedeki ekonomik değişiklikler ve kira bedellerindeki artışlar nedeniyle bazı durumlarda mülk sahiplerinin kişisel ihtiyaçları sebebiyle kiracının tahliyesini talep edebileceğini ifade etti.

(İHA)

Bakmadan Geçme